latinica  ћирилица
24/05/2024 |  11:36 ⇒ 15:11 | Autor: SRNA

Ministri Srbije: Pokazalo se da je veći dio svijeta na strani istine i pravde (FOTO)

Članovi Vlade Srbije poručili su da se na glasanju u Generalnoj skupštini UN o nacrtu rezolucije o Srebrenici pokazalo da je veći dio svijeta na strani istine i pravde.
Vlada Srbije (Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Vlada Srbije (Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Ministar kulture Nikola Selaković ocijenio je da je u Generalnoj skupštini UN propao pokušaj žigosanja srpskog naroda za genocidan i izvrgavanje ruglu međunarodnog prava i zahvalio svim slobodoljubivim narodima svijeta, svim državama koje vode ljudi sa kičmom što su bile na pravoj strani istorije.

- Iz svojevrsnog toplog zeca, koji su nam pripremali uspjeli smo da izađemo kao moralni pobjednici i očuvamo svoj moralni i istorijski kapital i dostojanstvo - naveo je Selaković na Instagram nalogu.

Ministar bez portfelja u Vladi Đorđe Milićević ocijenio je da se juče jasno vidjelo ko su prijatelji, a ko su oni kojima je Srbija "bratska i prijateljska samo kad im treba neka pomoć".

Ministar za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski istakla je daleko veći broj zemalja odbio da "podrži ovaj politički dokument, kojim se samo produbljuju sukobi i podstiče destabilizacija na Balkanu".

Ministar za zaštitu životne sredine Irena Vujović zahvalila je "većem delu sveta koji nije podržao rezoluciju", i istakla da je veći dio svijeta ipak na strani pravde i istine, a ne sile i da je to pokazalo glasanje u Generalnoj skupštini UN.

Ministar pravde Maja Popović poručila je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao veliku snagu, izuzetnu hrabrost, ogromno znanje i pribranost u borbi za istorijsku istinu, učinivši gotovo nadljudske napore da odbrani čast i ugled Srbije i našeg naroda.

- Ovo je bila izuzetna prilika da se uvjerimo ko su nam istorijski prijatelji, a ko politički poltroni velikih sila. Zahvaljujemo svima koji su stali u odbranu istine i pravde - napisala je Popovićeva na Instagramu.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić ukazao je da je dvije trećine čovječanstva odbacilo "sramnu nemačku ideju da trajno žigoše srpski narod".

- Među članicama UN 43 odsto zemalja sveta je podržalo rezoluciju, a 57 odsto zemalja je bilo protiv. Rezolucija jeste formalno usvojena, ali to je dokument bez ikakvog legitimiteta i pravne snage jer za dvije trećine čovječanstva ona ne postoji - naveo je Vesić Fejsbuku, uz fotografiju članova Vlade Srbije koji su pratili prenos Generalne skupštine UN.