latinica  ћирилица
24/05/2024 |  12:29 ⇒ 13:01 | Autor: RTRS

Kovačević: Zvizdić potvrdio da Bošnjaci žele BiH bez Srba, neće im proći (VIDEO)

Nije prošlo ni nekoliko časova od usvajanja rezolucije u Generalnoj skupštini UN, a već je Denis Zvizdić počeo da priča o promjeni strukture BiH i novoj reorganizaciji bez Republike Srpske. To neće proći gospodo, poručuje delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević je komentarišući izjavu zamjenika predsjedavajućeg PD PS BiH Denisa Zvizdića, koji je rekao "da je vrlo moguće da će se brzo početi razmišljati o nadogradnji Dejtona u smislu jedne nove regionalne organizacije unutar BiH, koja bi omogućila potpuno normalno funkcioniranje BiH" naveo da se ova poruka može prevesti na samo jedan način, a to je, funkcionisanje BiH bez Srba.

- Iz perspektive Denisa Zvizdića, kao jednog od ključnih protagonista bošnjačke politike i onih koje on zastupa, normalno funkcionisanje BiH bilo bi funkcionisanje gdje se Srbi ništa ne pitaju. Neće proći gospodo, u to morate da budete sigurni - kaže Kovačević za RTRS.

Kovačević je rekao da su konstantno tvrdili da ova rezolucija neće na bilo koji način, imati bilo kakve implikacije na  kolektive i zajednicu.

- A mi smo tvrdili suprotno, da ova sramna rezolucija ima samo jedan cilj, a to je da obilježi i etiketira srpski narod u cjelini kao genocidan narod. I, da kao ključni, konačni cilj ima promjenu ustavne strukture BiH. A u konačnici nestanak Republike Srpske - naveo je Kovačević.