latinica  ћирилица
24/05/2024 |  13:34 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Poraz rezolucije nastale na manipulacijama i falsifikatima

Prvi poraz inicijatora i sponzora rezolucije o Srebrenici je činjenica da su o njoj najznačajniji naučni autoriteti argumentovano rekli da nije bilo genocida u toj opštini, a da na površinu sve više isplivavaju dokazi o manipulacijama i falsifikatima koji su trebali da posluže za popunjavanje zadate, lažne slike o događajima iz jula 1995. godine, rekla je delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštne BiH Snježana Novakovć Bursać.
Snježana Novaković Bursać - Foto: SRNA
Snježana Novaković BursaćFoto: SRNA

Ona je istakla da je drugi poraz taj da natpolovična većina članica UN nije poklekla pred pritiskom zemalja, poput SAD i Njemačke čije su se ideje i stavovi do prije nekoliko godina slijedile.

- Značajno više od polovine zamalja svijeta prozrelo je namjere i svojim glasanjem protiv, suzdržano ili neglasanjem pokazalo da ne žele biti sredstvo sprovođenja egoistične i destruktivne politike koja ruši međunarodno pravo i svjetski poredak - istakla je Novakovć Bursać u izjavi Srni.

Novaković Bursać je naglasla da se treći poraz ogleda u potpuno ogoljenom i svima vidljivom licemjerstvu i dvostrukim standadima za kojim zemlje sponzori masovno posežu u ostvarenju isključivo svojih interesa, a "zemljice sponzoruše da bi se umilile sponzorima".

- Razloge za navedene poraze treba tražiti u zloj namjeri zemalja, poput Njemačke i Ruande da se termin "genocid" isprazni od svoje suštine i postane bezvrijedan kako bi saprali svoju mračnu prošlost, kao i u pokušaju skretanja pažnje sa krupnih globalih problema poput, po sponzore i sponzoruše loše situacije u Ukrajini i na Bliskom istoku, te sloma njihovih uticaja u drugim dijelovima svijeta - navela je Novakovć Bursać.

Novaković Bursać smatra da je rukovodstvo Srbije i Republike Srpske, u okolnostima kada su sve namjere nekad velikih i moćnih zemalja do kraja ogoljene, pokazalo gotovo nevjerovatan otpor i vitalnost u odbrani istine, a da su neki drugi po ko zna koji put pokazali da su spremni samo i isključivo biti u službi tuđih interesa, makar i po svoju štetu.