latinica  ћирилица
24/05/2024 |  13:43 ⇒ 13:43 | Autor: SRNA

Broćeta: Zapad ne može da nađe dovoljno saveznika da prekroji istinu

Delegat Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Goran Broćeta ocijenio je da je glasanje o rezoluciji o Srebrenici jasno pokazalo da Zapad ne može naći dovoljno saveznika da prekroji istinu i pravdu s ciljem žigosanja slobodarskog srpskog naroda.
Goran Broćeta - Foto: RTRS
Goran BroćetaFoto: RTRS

- Ako je ova nova matematika dobra, pozivam ih da je primijene u svojim parlamentima. Tako će najbolje vidjeti koja pravila pokušavaju nametnuti slabijima. Da su znali da će biti ovakav ishod, ubijeđen sam da nikada ne bi ni pokušali sa ovim nametanjem - rekao je Broćeta Srni.

On kaže da je bilo očekivano da susjedne zemlje glasaju za rezoluciju.

- Od većine komšija očekivan stav jer oni su slijepi pijuni Amerike i Njemačke. Dobro je što nakon glasanja cijeli svijet može da vidi koliko je svjetske populacije reklo "ne" nametanju ove sramne rezolucije, što je Srbiju stavilo rame uz rame sa najvećima, ne dozvolivši još jedno poniženje srpskog naroda - naglasio je Broćeta.

On je u ime Srba iz FBiH zahvalio predsjednicima Republike Srpske Miloradu Dodiku i Srbije Aleksandru Vučiću.

- Želim da izrazim veliku zahvalnost predsjednicima Vučiću i Dodiku koji vode mudru, odlučnu i istrajnu politiku u očuvanju našeg identiteta u pravom smislu te riječi - rekao je Broćeta.

Generalna skupština UN usvojila je antisrpsku rezoluciju o Srebrenici za koju su glasale 84 države od ukupno 193 članice UN. Na glasanju je 87 država bilo protiv i uzdržano, dok 22 nisu glasale, što čini 109 zemalja koje nisu podržale taj sporni dokument.

Ovu rezoluciju, koja je inicirana bez odluke Predsjedništva BiH, glasom je podržao i predstavnik stalne misije BiH u UN koji je tako nastupio kao predstavnik isključivo Bošnjaka, a ne sva tri konstitutivna naroda.