latinica  ћирилица
24/05/2024 |  14:39 ⇒ 14:40 | Autor: Telegraf

Ćavi dobio otkaz u Barseloni

Barselona je ovog petka zvanično potvrdila da Ćavi Ernandez više nije trener ovog kluba i da je dobio otkaz.
Ćavi Ernandez (Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia) -
Ćavi Ernandez (Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia)

Saga oko Ćavija konačno se završava nakon što su se odluke oko njegove sudbine nekoliko puta mijenjale prethodnih mjeseci.

Prvo je Ćavi sam početkom godine poručio da napušta Barselonu na ljeto, a potom je nedavno objavljeno da se predomislio nakon razgovora sa čelnicima kluba i da je odlučio da ostane.

Međutim, sapunica se tada nastavila. Đoan Laporta je zamjerio Ćaviju pojedine izjave u javnosti, te je odlučeno da je ipak najbolje da španski stručnjak napusti Blaugranu.

Tako je Barselona saopštila da je mladi španski stručnjak dobio otkaz i da neće biti trener katalonskog tima u narednoj sezoni.

Ćavi će voditi Barselonu još za vikend u posljednjem kolu La Lige na gostovanju protiv Sevilje, te će time njegov trenerski angažman u ovom klubu biti okončan.

- Predsjednik Đoan Laporta informisao je Ćavija da neće biti trener Barselone naredne sezone. Njegova posljednja utakmica na klupi Barselone biće u nedjelju na gostovanju protiv Sevilje. Klub želi da se zahvali Ćaviju na trenerskom poslu i želimo mu svu sreću svijeta - poručili su sa "Nou Kampa".

Takođe, očekuje se da će uskoro biti ozvaničen dolazak novog trenera, a u pitanju je njemački stručnjak Hansi Flik.

Čelnici katalonskog giganta već su sve dogovorili sa Flikom, te će nekadašnji trener Bajerna i bivši njemački selektor potpisati dvogodišnji ugovor sa Barsom.

Flik je navodno imao ponude Mančester junajteda i Čelsija, ali je Barselona bila njegov prvi izbor. Čekao je Katalonce i pristao na mnogo nižu platu jer ima veliku želju da se okuša kao trener Blaugrane.