latinica  ћирилица
24/05/2024 |  15:37 ⇒ 16:22 | Autor: sputniknews.com

Putin na sastanku sa Lukašenkom: Između Rusije i Bjelorusije ne postoje neriješena pitanja

Predsjednici Rusije i Bjelorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko održali su razgovore u uskom formatu u Minsku. Razgovori su trajali dva sata, a Putin je na samom početku susreta izjavio da između Rusije i Bjelorusije ne postoje nikakva neriješena pitanja po brojnim pravcima.
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko (Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK) -
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko (Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK)

- Pred dolazak su me izvijestili da po brojnim pitanjima imamo mnogo zajedničkih projekata. Generalno gledano, prema mom mišljenju, u tim pravcima nemamo nikakvih neriješenih pitanja - rekao je Putin.

Lukašenko je poručio da će sa Putinom detaljno razgovarati o pitanjima ekonomske saradnje, a takođe, velika pažnja će biti posvećena i bezbjednosnim pitanjima.

Sastanak je održan u Palati nezavisnosti u Minsku, u ruskoj delegaciji su pored Putina, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, prvi vice-premijer Denis Manturov, vice-premijer Aleksandar Novak, pomoćnik ruskog lidera Јurij Ušakov i ministar odbrane Andrej Belousov.

Slijedi sastanak na kojem će učestvovati i delegacije dvije zemlje.

Podsjetimo, Putin boravi u dvodnevnoj posjeti Minsku, a prije sastanka odao je počast sjećanju na stradale u Velikom otadžbinskom ratu, javlja dopisnik Sputnjika.

On je položio vijenac na spomenik Pobjede u Minsku.

On je, u pratnji počasne garde, pognuo glavu u znak poštovanja prema sovjetskim vojnicima.