latinica  ћирилица
24/05/2024 |  15:41 ⇒ 15:42 | Autor: RTRS

Đokić: Rafinerija ulja Modriča - simbol energetske industrije Srpske

Rafinerija ulja Modriča obilježava 70 godina postojanja i rada. Za sedam decenija značajno su unaprijedili kvalitet proizvoda. Јedan od osnovnih planova za naredni period je izgradnja solarne elektrane snage veće od šest megavata u industrijskom kompleksu preduzeća.
Rafinerija Modriča - Foto: RTRS
Rafinerija ModričaFoto: RTRS

Nekada zanatska radionica u kojoj se proizvodila mast za parket i zaprežna kola, te pasta za cipele, a danas, 70 godina poslije Rafinerija ulja Modriča u grupi je vodećih evropskih kompanija za proizvodnju motornih ulja i funkcionalnih tečnosti, sa asortimanom od 250 proizvoda.

Kvalitet proizvoda im je na prvom mjestu.

Punu podršku poslovanju Rafinerije pruža i Vlada Republike Srpske. Dobra saradnja biće nastavljena i u narednom periodu, poručuje resorni ministar.

Rafinerija ulja Modriča danas je dostigla vrijednost proizvodnje oko 14.000 tona iz koje velike benefite ima Republika Srpska i BiH - rekao je ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Đokić je naveo da treba odati priznanje ruskoj kompaniji "Zarubežnjeft" koja je ušla hrabro u privatizaciju naftne industrije Republike Srpske i na taj način došla u priliku da pruži ključni doprinos u daljem razvoju naftne industrije, a posebno Rafinerije u Modriči.

- U Republici Srpskoj svi možemo biti ponosni na činjenicu da se u Srpskoj nalazi ovako respektabilno preduzeće koje se bavi ovom vrstom proizvodnje i koje ima dobre vizije razvoja za naredni period - istakao je Đokić.

Đokić je u ime resornog ministarstva, Vlade Republike Srpske i svoje lično ime čestitao svim zaposlenima u Rafineriji ulja Modriča jubilej - 70 godina rada i uspješnog poslovanja.

Plan je da se u narednom periodu kroz nove investicije poveća efikasnost, a akcenat će biti na ulaganja u solarnu energiju, razvoj nove linije pakovanja, te unapređenje infrastrukture za transport sirovina do rafinerije.