latinica  ћирилица
24/05/2024 |  15:50 ⇒ 16:14 | Autor: SRNA

Јujić: Podrška stvaralaštvu đaka

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Јujić prisustvovala je danas priredbi i smotri učeničkog stvaralaštva u Osnovnoj školi "Majka Knežopoljka" iz Knežice kod Kozarske Dubice kako bi podržala rukovodstvo i đake, kao i njihovo stvaralaštvo.
Kozarska Dubica - OŠ "Majka Knežopoljka" - dan škole - Foto: SRNA
Kozarska Dubica - OŠ "Majka Knežopoljka" - dan školeFoto: SRNA

- Danas oni pokazuju sve ono što su radili prethodnih godinu dana, i to svakako treba podržati - rekla je Јujićeva, koja je istakla da je ovim povodom dolazila u Knežicu i prethodnih godina.

Učenici ove škole pokazali su danas svoje talente i znanja stečena u nastavnim i vannastavnim aktivnostima na priredbi povodom Dana škole, a tim povodom škola je dobila i nekoliko vrijednih donacija.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Brdar donirao je pametnu tablu i rekao novinarima da je donacija obezbijeđena zahvaljujući svim poslanicima iz Kozarske Dubice, zamjeniku načelnika opštine i ljudi koji podržavaju ideju da su mladi prioritet.

- Željeli smo da ovdje u seoskoj školi pošaljemo poruku da su mladi naša budućnost i da moramo ulagati u obrazovanje, ako želimo kvalitetno društvo - istakao je Brdar i najavio da će iste donacije dobiti i ostale područne škole na području Kozarske Dubice tokom ove i sljedeće godine.

Direktor preduzeća "Komunalac" iz Kozarske Dubice Igor Savković donirao je danas područnoj jedinici škole u Međuvođu školsku tablu, kao ličnu donaciju, nakon što je u razgovoru sa direktorom Bojanom Krnjajić saznao da bi se na ovaj način mogao unaprijediti proces odvijanja nastave.

Školi u Knežici danas je materijal za uređenje školskog dvorišta donirao Darijan Babić, koji je u njoj pohađao osam razreda, ističući da će nastojati da školu pomaže i dalje.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva društva "Prosvjeta" u Kozarskoj Dubici Zoran Sinkić uručio je učenicima završnog devetog razreda knjigu "Memoari prote Slavka Vujasinovića", čije je štampanje obezbijedila Narodna partija Srpske.

Zamjeniku načelnika opštine Kozarska Dubica Marku Tankosiću uručena je zahvalnica za novčana sredstva koja su utrošena za instalaciju školskog video-nadzora.

U ime Osnovne škole "Majka Knežopoljka" svim donatorima, uključujući Asocijaciju "Love" iz Italije koja je obezbujedila stolariju za objekat škole, zahvalila je direktor Bojana Krnjajić, koja je rekla novinarima da je iznenađena velikim brojem donacija, koje će pomoći u kvalitetnijoj realizaciji nastave i sadržaja iz svih predmeta.

Krnjajićeva je na trudu, saradnji i zalaganju, posebno zahvalila nastavnicima, djeci, roditeljima i svim saradnicima škole i istakla da su u prethodnoj školskoj godinu učenici iz Knežice svaki izazov uspješno savladali.