latinica  ћирилица
24/05/2024 |  16:10 ⇒ 16:14 | Autor: SRNA

Đurđević Stamenkovski: Srbija - matica svih Srba

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da je Srbija bila i ostala matica svih Srba.
Svečani koncert "Svesrpski dečji sabor" (Foto:  Tanjug, MINISTARSTVO BEZ PORTFELJA/ DUŠAN VELJOVIĆ) -
Svečani koncert "Svesrpski dečji sabor" (Foto: Tanjug, MINISTARSTVO BEZ PORTFELJA/ DUŠAN VELJOVIĆ)

- Neka se svi Srbi, sva naša djeca i sve naše porodice drže zajedno, jer je Srbija bila i biće naša matica i naša porodica -rekla je ona na otvaranju "Svesrpskog dječijeg sabora" u Beogradu.

Ona je učesnicima manifestacije, koja okuplja djecu od devet do 13 godina iz dijaspore, regiona i Srbije, poručila da oni u Beogradu nisu gosti, već domaći - svoji na svome, u svojoj matici i u svojoj zemlji, saopšteno je iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Srbije.

Đurđević Stamenkovski naglasila je da je Srbija ponosna zemlja, koja ima narod velikog srca i koja će svima pružiti ruku i poželjeti dobrodošlicu, ali će uvijek čuvati svoj identitet, kulturu, tradiciju i običaje.

- Gdje god budete živjeli po svijetu, prepoznaćete se po jeziku, po znamenjima, običajima, tradiciji i po onome što je dio našeg identiteta, naše kulture - po nošnji, po pismu i po pjesmi - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je poručila da su djeca iz regiona i dijaspore najbolji ambasadori Srbije i da treba da se trude da svuda stiču prijatelje.

- Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju svim svojim aktivnostima bori se da što više naše djece živi, radi i zasniva svoje porodice upravo u Srbiji, koja je i sama jedna velika porodica, u kojoj ima mjesta za sve one koji vole svoju otadžbinu, čuvaju svoju tradiciju, običaje i kulturu - rekla je Đurđević Stamenkovski.