latinica  ћирилица
24/05/2024 |  17:02 ⇒ 20:42 | Autor: RTRS

Sezona godišnjih odmora je počela - koje su omiljene destinacije? (VIDEO)

Sezona godišnjih odmora je počela, Banjalučani se već pripremaju za putovanje. Biraju se Grčka, Turska, međutim i ove sezone, jedna od omiljenih destinacije je crnogorsko primorje. Ekipa Banjalučke panorame provjerila je na aerodromu u Mahovljanjima prema kojim ljetnim destinacijama će biti omogućeni letovi sa ovog aerodroma.
Međunarodni aerodrom Banjaluka - Foto: RTRS
Međunarodni aerodrom BanjalukaFoto: RTRS

Sezona godišnjih odmora je počela, Banjalučani se već pripremaju za putovanje.

Biraju se Grčka, Turska, međutim i ove sezone, jedna od omiljenih destinacije je crnogorsko primorje. Ekipa Banjalučke panorame provjerila je na aerodromu u Mahovljanjima prema kojim ljetnim destinacijama će biti omogućeni letovi sa ovog aerodroma.

Aerodrom Banjaluka ove godine, već krajem maja planira uvesti više letova za nove destinacije, ali i proširiti postojeće. Putnici osim Turske, Egipta i Grčke, mogu posjetiti i Španiju. A trenutno, prije sezone ljetovanja, građani rado biraju Geteborg, Brisel, Beč i Štokholm.

- Već od kkraja maja kreću ljetne destinacije poput Egipta, a očekuje nas Grčka, Turska... Pored redovnih linija prema evropsakim destinacijama koje se baš posjećuju imamo čarter linije koje su sve popularnije koje saobraćaju prema ljetnim destinacijama. Cilj nam je da ponudimo sve ono što jedan aerodrom može svojim putnicima od infrastrukture prilaza parkinga kako bi boravak bio što ugodniji - navela je Natalija Trivić, direktorka Aerodroma u Banjaluci.

Iz banjalučkih turističkih agencija ističu da je iz godine u godinu broj putnika koji na ljetovanje putuju avionom veći, a veće je i iteresovanje građana za odmor na grčkim i španskim plažama.

Prema podacima iz turističkih agencija, i novim letovima sa banjalučkog aerodroma - građani će godišnji odmor provesti na dalekim plažama, uz zvuke talasa, i porodičnoj atmosferi. Dok će mladi uživati u žurkama na otvorenom i bogatom zabavnom sadržaju koji nude veliki evropski gradovi.