latinica  ћирилица
24/05/2024 |  17:09 ⇒ 17:17 | Autor: sputniknews.com

Milačić: Pređena je crvena linija – Srbi bi trebalo da otkažu povjerenje Vladi Crne Gore

Svi akteri društvenog i političkog života Srba u Crnoj Gori morali bi u narednim danima da odgovore na to što je crnogorska vlada podržala rezoluciju o Srebrenici, ocjenjuje poslanik crnogorskog parlamenta Marko Milačić.
Marko Milačić (Foto: Prava Crna Gora) -
Marko Milačić (Foto: Prava Crna Gora)

- Sada smo u poziciji da ne moramo da budemo na ulicama. Nekoliko partija koje predstavljaju Srbe podržavaju ovu vladu. Mislim da treba da se dogovorimo i da vidimo šta ćemo da radimo kada govorimo o podršci ovakvoj vladi - ističe Milačić.

Srbi više ne treba da podržavaju crnogorsku vladu

Po njegovom mišljenju, crvene linije su pređene, političke partije koje predstavljaju Srbe u narednim danima moraju da donesu plan akcije, jer, kako kaže, od protesta na ulicama nema ništa.

- Suština je kako će srpski narod i političari odgovoriti na ovo - konstatuje Milačić.

Ne želeći da, kako kaže, prejudicira odluke, smatra da Srbi u Crnoj Gori više ne smiju da podržavaju vladu koja je glasanjem za rezoluciju o Srebrenici stavila žig na svakog Srbina.

Glasanjem za rezoluciju, Crna Gora se upisala u najcrnje stranice istorije

Protestom protiv odluke crnogorske vlade da u UN-u podrži prijedlog rezolucije o Srebrenici, građani su željeli da pokažu pristanak na sramotu zvanične Crne Gore.

Crnogorska vlada je, glasajući za rezoluciju, pogazila svoj obraz i upisala se u najsramnije stranice istorije moderne Crne Gore.

Prema Milačićevim riječima, glas Crne Gore imao je veću težinu nego glas bilo koje druge države članice UN-a zato što u toj državi živi do četrdeset odsto Srba.

- Sama činjenica da je takva zemlja, sa tolikim procentom Srba glasala za – nije se udostojila da bude ni uzdržana, ima mnogo veću težinu. Mislim da su i pritisci bili mnogo veći na Crnu Goru, da se pošalje poruka koja je mnogo značajnija kreatorima ovakvih politika nego poruka kroz glasanje bilo koje države u svijetu - zaključuje Milačić.