latinica  ћирилица
24/05/2024 |  18:15 ⇒ 18:28 | Autor: RTRS

Kusturica: Prijetnje iz Ambasade SAD karakteristika kolonizatora; Rezolucija ne prepoznaje svjetsko pravo (VIDEO)

Slavni režiser Emir Kusturica izjavio je da su najnovije prijetnje iz američke Ambasade da Republika Srpska neće postojati ako dođe do razdruživanja, karakteristika kolonizatora, ali i naglasio da će Srpska opstati.
Emir Kusturica - Foto: RTRS
Emir KusturicaFoto: RTRS

Istakao je da Republika Srpska ima dovoljno potencijala i dovoljno je miroljubiva za pokušaje da se razdruži, jer je vrlo teško pretpostaviti život s nekim ko te optužio za genocid.

Naveo je da je rezolucija o Srebrenici u kojoj se navodi "Srbi" u množini, a ne "Srbin je izvršio genocid" kolektivna osuda koja kao takvu, ne prepoznaje svjetsko pravo.

- Kada se izjavi da neće biti Republike Srpske, to da je čovjek rekao prije 35 godina to bi čak bilo i moguće. Ali, danas se svijet promijenio, živimo u apsolutno promijenjenim uslovima i Republika Srpska će da opstane. Ideja o opstanku Republike Srpske je proporcionalna njihovom nastojanju da vrate film, odnosno sat unazad i da nas vrate u '90. godine, ali to uopšte više nije tako. Јavio se novi hegemon u Kini, Rusija je porasla u staru-novu vojnu silu - naglasio je Kusturica.