latinica  ћирилица
24/05/2024 |  19:30 ⇒ 25/05/2024 | 07:48 | Autor: RTRS

Narodna tribina "Ugrožena Srpska - odlučan odgovor" (VIDEO)

Predsjednik Pokreta "Odbrana Srpske" Darko Matijašević rekao je da je sjednica Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici bila politički Staljingrad za zagovornike neonacizma i da Srpska mora racionalno i institucionalno nastaviti da gradi svoju budućnost.
Narodna tribina -
Narodna tribina

Predstavnici tog pokreta poručili su sa tribine u banjalučkom mjestu Karanovac da je neprijemereno usvajanje rezolucije o Srebrenici kojom se Srbi na maliciozan i monstruozan način pokušavaju proglasiti kao genocidni.

Iz ovog pokreta je saopšteno da je usvajanje sporne rezolucije razobličilo zagovornike kolektivne krivice Srba.

- Srbi nad kojima su počinjeni brojni genocidi u svjetskim i drugim ratovima pokušavaju biti proglašeni genocidnim narodom, što neće proći. Ova maliciozna i monstruozna namjera je doživjela potpuni neuspjeh. Srbi, Srbija i Srpska su izašli kao pobjednici - navodi se u saopštenju.

Predstavnici Pokreta ističu na tom planu da su rukovodstva Srbije i Srpske dostojanstveno zastupala interese srpskog naroda u UN i šire.

Matijašević je istakao da su predsjednik Srpske Milorad Dodik i institucije Srpske dali krunski doprinos ovom činu strateškog odgovora Srba i strateške pobjede.

Narodna tribina "Ugrožena Srpska - odlučan odgovor" održana je u sali mjesne zajednice Karanovac, a prisustvovali su brojni mještani, učesnici Odrambeno-otadžbinskog rata, te predstavnici javnog, političkog i društvenog života Banjaluke i Srpske.