latinica  ћирилица
25/05/2024 |  10:03 ⇒ 12:20 | Autor: sputniknews.com

Rusija: Zapad vodi hajku protiv svih koji neće da im se slijepo povinuju – primjer su i Srbija i Srpska

Prijetnje, ucjene i nasilje postali su osnova politike Vašingtona i Brisela prema onima koji nisu spremni da im se slijepo povinuju, izjavio je predsjednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
Moskva - Foto: RTRS
MoskvaFoto: RTRS

- Evropska politika je zatrovana atmosferom mržnje, prožeta je kultom nasilja prema onima koji brane nezavisan stav koji se ne poklapa sa neokolonijalnim interesima zapadnih elita, predvođenim SAD. U Evropi je postala svakidašnjica hajka Brisela i Vašingtona protiv svih koji nisu spremni da im se slepo potčinjavaju. Primjera ima dovoljno: Mađarska, Gruzija, Slovačka, Srbija, Republika Srpska. Dolazi do direktnog nasilja - napisao je Volodin na Telegramu.

Takođe je spomenuo diskusije slovačkih poslanika o tome da američki liberalni mediji namerno ignorišu činjenicu da je terorista, koji je izveo atentat na slovačkog premijera Roberta Fica, proukrajinski politički fanatik.

- Vašington širi laži, pokušavajući da sakrije da političko nasilje sprovode njegovi aktivisti - napisao je Volodin.

On je pozvao da se istraži svaki slučaj ucene, pretnje ili nasilja sa Zapada i da krivci budu pozvani na odgovornost.

Istakao je da ta situacija nije jedinstven slučaj, te je podsjetio na nedavnu situaciju kada je jedan od evropskih komesara zastrašivao premijera Gruzije nizom mjera u slučaju nadglasavanja veta o zakonu o stranim agentima, podsjećajući ga na to kako je prošao Fico.

- Pretnje, ucene i nasilje postali su osnova politike Vašingtona i Brisela. To ne treba shvatati olako, ograničavajući se samo na razgovore i izjave. Svaki slučaj treba da se istraži, a krivci da odgovaraju n- zaključio je Volodin.