latinica  ћирилица
25/05/2024 |  11:40 ⇒ 12:43 | Autor: SRNA

Košarac: Nisu uspjeli da istrijebe srpski narod niti će

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je i i prije osam i prije tri decenije cilj bio istrebljenje srpskog naroda sa ovih prostora, ali da u tome nisu uspjeli ni 1942. ni 1992. godine.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Neće ni danas kada sramnim rezolucijama i falsifikovanjem istorije pokušavaju nametnuti etikete koje nam ne pripadaju. Potomci naših krvnika danas bi da nam sude, da nam ukinu Srpsku i da nas potčine - rekao je Košarac.

Košarac je napomenuo da su prošle 82 godine od pokolja u Starom Brodu, koji je postao simbol srpskog stradanja tokom Drugog svjetskog rata u istočnoj Bosni.

On je podsjetio da je u ime "bratstva i jedinstva" bivša država ovaj zločin prećutkivala i gurnula u mrak.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Umjesto da se poznati zločinci privedu pravdi i osude, nastao je muk o srpskom stradanju. Muk o ubijanju srpskih civila, žena, djece, staraca - istakao je Košarac.

Prema njegovim riječima, Drina je zelena grobnica za više od 6.000 nevinih Srba koji su stradali u njenim vodama bježeći od ustaša i tadašnjih muslimana u Starom Brodu 1942. godine.

Košarac je naveo i da su se navršile 32 godine od stradanja srpskog stanovništva u Bradini kod Konjica, podsjetivši da su pripadnici muslimanskih i hrvatskih snaga napali na današnji dan 1992. ovo selo i ubili 48 nenaoružanih srpskih civila, a preostale su odveli u logore ili protjerali.

- Stari Brod i Bradina, kao i brojna srpska stratišta u Drugom svjetskom ratu i proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, služe nam kao opomena da je Republika Srpska jedini okvir naše slobode i garant našeg opstanka i ostanka na ovim prostorima - naglasio je Košarac.

On je dodao da su Srbi državotvoran i slobodarski narod.

- Čuvamo Srpsku kao zjenicu oka - napisao je Košarac na Instagramu.