latinica  ћирилица
25/05/2024 |  12:07 ⇒ 15:45 | Autor: RTRS

Stamenkovski: Srpska i Srbija jedna porodica, zajednički branjena srpska čast (VIDEO)

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da su Srbija i Srpska jedna porodica i da je to strateško povezivanje doprinijelo zajedničkom nastupu na međunarodnoj pozornici gdje se branila čast, dostojanstvo i nacionalni ponos srpskog naroda.
Milica Stamenkovski Đurđević - Foto: RTRS
Milica Stamenkovski ĐurđevićFoto: RTRS

Stamenkovski je istakla da joj je čast što je danas u Krušedolu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da bi to i poručili, istakavši da je tim zajedničkim nastupom ma međunarodnoj sceni postiguto nešto što mnogi nisu vjerovali da će uspjeti, a to je da 107 zemalja nije glasalo za sramotnu rezoluciju o Srebrenici.

Ona je novinarima u Krušedolu rekla da nisu ubijedili dvije trećine čovječanstva svjetske populacije da je Republika Srpska genocidna tvorevina.

- Nisu uspeli da Srbiji spreče pravo da u svetu pronađe prijatelje i Srbija je danas postala ostrvo slobode za čitav slobodarski svet, tačka okupljanja i sabiranja svih onih država koje žele da poštuju međunarodno pravo i koje žele saradnju i poštovanje suverenih i slobodnih država i naroda - rekla je Stamenkovski.

Ona je istakla da je srpski narod danas ponosan na to što je zajednički urađeno i dodala da imamo pravo da slavimo jer smo pružili otpor, nismo savili kičmu i poslali smo cijelom svijetu poruku da Srbija nikada neće odustati od prava da čuva Republiku Srpsku, da poštuje slovo Dejtona i nikad neće odustati od borbe za istinu.

- Republika Srpska nije genocidna tvorevina, Srbi nisu genocidan narod, Srpska je pozitivna tekovina srpskog naroda, lekcija iz patriotizma i ponos svih Srba ma gde se oni nalazili. Tako da smo mi danas ovdje da to još jednom poručimo - rekla je Stamenkovski.

Ona je ukazala da se danas svjedoči da se odvija proces revizije s ciljem da se otvore neka nova žarišta i novi konflikti.