latinica  ћирилица
25/05/2024 |  13:39 ⇒ 21:00 | Autor: RTRS

Dodik: Nastaviću da se borim za nacionalne i državne interese (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas na krajiškom svesrpskom saboru "Krušedolska zvona" da će nastaviti da se bori za srpske nacionalne i državne interese, koji znače zajedništvo Srpske i Srbije i jedinstvo srpskog naroda.
Dodik-Krušedol (Foto: @MiloradDodik) - Foto: Twitter
Dodik-Krušedol (Foto: @MiloradDodik)Foto: Twitter

Dodik je istakao da živi za to da jednog dana Republika Srpska i Srbija budu jedno, kao što je jedan srpski narod.

On je rekao da vjeruje da će ovaj vijek biti vijek ujedinjenja, koje je, kaže, logično, a nema ničega što bi moglo da ga ospori, jer ujedinjene nije upereno ni protiv koga.

Dodik je rekao da Srbi imaju pravo na svoj legitimitet i političku teritorijalno zajednicu, iako to mnogi osporavaju.

Dodik je naglasio da su Srbi uvijek drugima donosili slobodu, iako su oni pokušali da ih bace na sramnu stranu istorije.

- Srbi naivno ušli u ono što se zvala Јugoslavija umjesto da su od početka pravili Srbiju. Ta istorijska greška dovela nas je do toga da smo devedesetih godina ušli u građanske ratove - rekao je on u obraćanju na saboru u Krušedolu.

Dodik je poručio da tamo gdje nema Republike Srpske i Srbije, nema ni slobode za Srbe.

On je rekao da Srbe vode ljudi koji su u pravom smislu pripadnici svog naroda, spremni da budu žrtvovani i nisu spremni da gledaju svoj komoditet da bi izdali nacionalne interese.

Govoreći o sarajevu, Dodik je rekao da je Sarajevo ostrašćeno i da je tamošnja politika usmjerena na ono što je napisao Alije Izetbegović koji je želio muslimansku BiH kroz unitarni koncert još onda kada je početkom devedesetih rekao da će "žrtvovati mir zbog BiH" u nadi da će napraviti baš onako kako želi za sebe i za svoje ljude.

Kada je riječ o Svesrpskom saboru, koji će biti održan 8. juna, Dodik je rekao da će ovaj sabor dati mnoge putokaze za vrijeme koje dolazi.