latinica  ћирилица
25/05/2024 |  15:11 ⇒ 17:15 | Autor: RTRS

"Republika Srpska odbrana od genocida; Mi smo jedna porodica, Drina nas ne razdvaja" (VIDEO)

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da je Srbija spremna da na svakom mjestu brani integritet Republike Srpske, jer je Srpske odbrana od genocida.
Milica Đurđević Stamenkovski - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Milica Đurđević StamenkovskiFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Stamenkovska je rekla da srpski narod ima razlog da bude ponosan i uspravne glave stoji i da može svakog da pogleda u oči jer je uspio da odbrani svoje dostojanstvo i poručio svijetu da Srbiji ne klecaju koljena i da Srbija ima svoje prijatelje.

Ona je istakla da su zagovornici rezolucije o Srebrenici uložili milione, da su pritiskali i ucjenjivali druge države da glasaju za njen sramni tekst.

Dodala je da su angažovane različite lobističke grupe, ali je dvije trećine svjetske populacije bilo uz Srbiju i nije nasjelo na podvalu.

- Zar su oni zaista mislili da će moći da ubijede svijet da je genocidan narod koji je trpio danak u krvi, koji ima Ćele kulu, koji je vijekovima čuvao kapije Evrope za vrijeme osmanske okupacije, koji je milion života položio za oslobođenje ne samo Srbije već i čitave Evrope, žrtvovao sve u Prvom i Drugom svjetskom ratu, tamnovao po logorima, bacan u jame samo zato što je nosio srpsko ime - rekla je Đurđević Stamenkovski u obraćanju na saboru u Krušedolu.

Ona je istakla razumije ono što je rekao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik da Srbi u Srpskoj maštaju da idu ka zajedničkoj budućnosti sa Srbijom.

- Mi smo jedna porodica, jedna kuća, nas Drina ne razdvaja - poručila je Đurđević Stamenkovski.

Ona je poručila i da je Kosovo i Metohija dio Srbije i da će doći dan kada će Srbija obnoviti svoj suverenitet u južnoj srpskoj pokrajini i kada će se srpski narod vratiti na svoja vjekovna ognjišta.

- Baš kao što znamo da im nećemo dati da podriju temelje naše Republike Srpske, koja nije nikakav izraz novovekovnih težnji našeg naroda, već je plod viševjekovne borbe našeg naroda da bude svoj na svome na tim prostorima - istakla je Đurđević Stamenkovski.