latinica  ћирилица
25/05/2024 |  15:34 ⇒ 15:35 | Autor: SRNA

Episkop Sergije: Život postao rijaliti, pa je dozvoljeno da i Njemačka bude nosilac famozne rezolucije

Život je postao najobičniji rijaliti u kojem je dozvoljeno sve, čak i to da Njemačka u UN bude predlagač famozne rezolucije o Srebrenici, zaboravljajući koliko je počinila zločina samo u prošlom vijeku, rekao je Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije.
Episkop Sergije (Foto: eparhijabihackopetrovacka.org) -
Episkop Sergije (Foto: eparhijabihackopetrovacka.org)

Vladika je istakao kako Bošnjaci likuju povodom te rezolucije, a da je uz njih Amerika koja je bombardovala muslimanski svijet u Iraku, Siriji, Libiji, Srbe u BiH, Srbiju i zavađa balkanske naroda.

- Nevino prolivenu krv Amerika pokušava saprati rezolucijom o Srebrenici, ali malo je to vode za ruke krvave do lakata. I baš te krvave ruke cjelivaju bošnjački politički prvaci, čiji narod neće otići da živi u Ameriku već će, kao i do sada, ostati živjeti zajedno sa Srbima - naglasio je episkop Sergije.

Hrvatska je, dodao, valjda po inerciji odmah stala uz Njemačku, baš kao i 1941. godine, navodeći kako bi, da su živi, Hitler i Pavelić bili ponosni, jer su njihovi nasljednici opet stali jedni uz druge, i to opet protiv Srba.

- Uz Srbe su ostali Rusi, Kinezi i više od pola slobodarskog svijeta koji još normalnost drži u uzdama svojih ruku - istakao je vladika.

Prema njegovim riječima, dok narodi na ovim prostorima sami ne shvate da je svjetskim silama samo stalo do njih samih i njihovih sebičnih interesa, ni ovdje neće biti bolje.

- Vrijeme je da se, konačno, okrenemo jedni drugima, da otvoreno porazgovaramo o onome što nas tišti, razdvaja i politički sukobljava, jer bolje je i to nego da drugi, preko nas i preko naše krvi, biju svoje bitke i ratuju svoje ratove - istakao je vladika.

Ukazao je i da je odavno poznato da u svijetu nema pravde za sve već samo za neke, a da se istina bezdušno gazi i da se laž proglašava istinom, što se moglo i uvjeriti proteklih decenija.

Prema njegovim riječima, svijet je duboko ogrezao u sopstvenom ludilu koje se pokušava predstaviti kao normalnost, a neprihvatanje takve "normalnosti" proglašava se ludošću, objavljeo je na sajtu Eparhije bihaćko-petrovačke.

- U naše vrijeme preokreću se sve vrijednosti. Na pozornici svjetskog besramlja, zločinci kritikuju zločine, žrtve postaju zločinci a zločinci žrtve - rekao je vladika.

Vladika Sergije dotakao se i Evrosonga za koji kaže da je postao sve drugo osim festivala evropske muzike i da je najteže pogoditi ko je muško, a ko je žensko.

- Evrosong je postao paradigma propasti u koju Evropa, ta nekad stara dama, odavno tone. Samo se čini da je dno preduboko, mnogo dublje nego što smo to do juče mogli pojmiti - ocijenio je episkop Sergije.