latinica  ћирилица
25/05/2024 |  16:10 ⇒ 16:29 | Autor: SRNA

Vujović: Nema smisla ostati u BiH ako se nastavi sa ponižavanjem Srba

Koordinator Boračkih organizacija istočne Hercegovine Veselin Vujović izjavio je da nema smisla ostati u BiH ako nastavi sa pričom o ukidanju Republike Srpske i ponižavanjem srpskog naroda u BiH.
Veselin Vujović - Foto: RTRS
Veselin VujovićFoto: RTRS

Vujović je ocijenio sramnom rezoluciju o Srebrenici koja je usvojena u Generalnoj skupštini UN-a, koju su inicirale Njemačka i Hrvatska, a pobile su pola srpskog naroda u 20. vijeku.

- Trenutno mogu da odlučuju o tome, ali neće im to proći kako su planirali. Ni njima, ni američkoj Ambasadi. Srpski narod im se neće predati, ni pristati na njihove ucjene i omalovažavanje srpskog naroda - rekao je Vujović.

On je dodao da je BiH privremeno rješenje, primirje na ovim prostorima, zbog čega se i potpisao Dejtonski mirovni sporazum, da se više ne bi ratovalo.

- Ako oni budu išli u pravcu da će ukinuti Republiku Srpsku, to neće uspjeti. Borci im se neće predati - rekao je Vujović.

Vujović je rekao da su se borci borili za Republiku Srpsku i za svoj narod, te da se zbog mira pristalo na zajedničku državu BiH.

- Borićemo se za prava srpskog naroda i zajedničku državu sa Srbijom - zaključio je Vujović.