latinica  ћирилица
25/05/2024 |  20:28 ⇒ 20:40 | Autor: RTRS

Protest zbog rezolucije o Srebrenici ispred njemačke Ambasade u Moskvi

Ospred Ambasadnj Njemačke u Moskvi danas je održano okupljanje članova Savez Srba "Nikola Tesla" u Moskvi, udruženja srpske dijaspore u Rusiji koje pretežno čine studenti i srpske patriote, zajedno sa ruskom organizacijom "Narodni front".
Generalna skupština UN (Foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL, ilustracija) -
Generalna skupština UN (Foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL, ilustracija)

Okupljeni su izrazili protest u vezi sa rezolucijom o Srebrenici koju je inicirao Berlin u Generalnoj skupštini UN.

- Dakle, Njemačka se ne stidi da optužuje Srbe za genocid? Smatramo da je važno da se aktivno podrži bratski srpski narod u borbi za pravdu, kada žele da eliminišu Republiku Srpsku. Dokument nema nikakve veze sa ovjekovječenjem sjećanja na žrtve tragedije, licemjerja i laži, kakve već imaju - rekla je predsjednica Saveza Srba "Nikola Tesla", Lena Milojević, objavila je Ruska gazeta.

Milojevićeva je rekla da su se UN pretvorile u birokratski entitet koji više ništa ne znači.

- Nažalost, svjedoci smo revizije istorije - zaključila je ona.

Politikolog iz Beograda Aleksandar Pavić izrazio je uvjerenje da je donošenje rezolucije o Srebrenici samo nastavak razaranja međunarodnog pravnog poretka i samih UN, zamjenjujući ga zakonima džungle.

- Ova rezolucija mora unaprijed da opravda buduće agresivne akcije kolektivnog Zapada protiv nas i u bliskoj je koordinaciji sa suđenjem /predsjedniku Republike Srpske/ Miloradu Dodiku u Sarajevu i paradržavnim terorom režima Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji - kaže Pavić.

On ističe da je krajnji cilj suzbijanje srpskog otpora integraciji u NATO i pacifikacija pozadine novog-starog fronta protiv Rusije, slično onome što je nacistička Njemačka uradila u proljeće 1941. godine kada je okupirala Јugoslaviju.

- Na kraju krajeva, radi se o namjernom produbljivanju etničkih podjela u BiH i regionu u cjelini, po staroj imperijalnoj matrici "zavadi pa vladaj" - rekao je Pavić.

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica ističe da je na djelu produbljivanje globalnih podjela.

- Glasanje u Generalnoj skupštini UN rezultat je očaja u kome se civilizacija nalazi i očigledno je da nas u budućnosti čeka velika podjela - kaže Kusturica.

Izvor: Ruska gazeta