latinica  ћирилица
26/05/2024 |  08:07 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

Boračka organizacija Novi grad: Izaći iz zajednice u kojoj se srpski narod smatra genocidnim

Predsjedništvo Boračke organizacije iz Novog Grada smatra da se Republika Srpska mora mirno razdužiti i izaći iz zajednice u kojoj se srpski narod smatra genocidnim.
BORS -
BORS

- Pogotovo to treba učiniti zato što su bošnjački političari, krijući od naših institucija, sa Njemačkom i Ruandom, zemljama koje su u 20. vijeku počinile strašan genocid, radili na ovom dokumentu da bi kolektivno okrivili Srbe - rečeno je u Boračkoj organizaciji opštine Novi Grad.

Traže, kako ističu, da se javno objelodane imena i prezimena lica koja su po evidenciji CIPS-a živa i imaju dokumente, a njihova imena su uklesana na spomen-ploče u Memorijalnom centru Potočari.

Kad su u pitanju prijetnje iz Ambasade SAD da razdruživanje znači i "kraj Republike Srpske", u Boračkoj organizaciji naglašavaju da je to izvrtanje činjenica po ko zna koji put i miješanje u unutrašnja pitanja "države" koja faktički ni ne postoji.

- Kako nazvati državu suverenom ako zakone donosi lažni visoki predstvanik koji dolazi upravo iz zemlje koja je glavni sponzor rezolucije o Srebrenici? Kako nazvati državu u kojoj tri stranca odlučuju u Ustavnom sudu u kojem uopšte nema srpskih sudija - ističu iz Boračke organizacije.

U ovoj organizaciji smatraju da kolektivni Zapad, kada se sve sagleda, želi sa se osveti cjelokupnom srpskom narodu koji je uvijek bio na strani istine i pravde i na strani pobjednika u oba svjetska rata.

- Žele da se osvjete Srbiji i Republici Srpskoj jer nismo uveli sankcije bratskom ruskom narodu, jer nismo priznali lažnu državu Kosovo i jer imamo bratske odnose sa najmnogoljudnijom zemljom Kinom - ističu iz Boračke organizacije.

Napominju i da je odmah po usvajanju rezolucije o Srebrenici za koju svjetski "čuvari mira" tvrde da će dopronijeti pomirenju među narodima u BiH, po sarajevskoj čaršiji počela haranga na sve što je srpsko, pa i na ono što je napisano ćirilicom.

- Tako su četrnaestogodišnji dječak i njegova majka napadnuti od sarajevskih huligana samo zbog ćiriličkog natpisa na majici - kažu u Boračkoj.

Zbog svega navedenog i jer se i nakon 29 godina Dejtonski mirovni sporazum konstantno krši oduzimanjem osovnih prava Republici Srpskoj, u Boračkoj organizaciji u Novom Gradu smatraju da je najbolje da se Republika Srpska i Federacija BiH mirno raziđu radi srećnije budućnosti svih naroda i građana.