latinica  ћирилица
26/05/2024 |  13:01 ⇒ 13:02 | Autor: SRNA

Koroman: Dijelu međunarodne zajednice jedini cilj uništenje Srpske

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman rekao je da je BiH zemlja gdje niko ne odgovara za nepoštivanje procedure i ustavnih odredaba, te da je sve dozvoljeno i sve moguće samo ako je usmjerno protiv Republike Srpske i srpskog naroda.
Istočno Sarajevo - Foto: RTRS
Istočno SarajevoFoto: RTRS

Koroman je ukazao da je najporaznije da i 29 godina od okončanja nesretnog građanskog rata u BiH veliki međunarodni igrači bacaju isti mamac narodima koji žive u BiH, ne dozvoljavajući mogućnost dijaloga i dogovora domaćih političara.

- Poruka dijela međunarodne zajednice je jasna - zašto bi se vi dogovarali kada ćemo mi nametati odluke koje će biti u skladu sa našim, a ne vašim interesima i tako ćemo polako razgrađivati Dejton da bi slabili Republiku Srpsku i stvorili unitarnu BiH sa dominacijom bošnjačkog većinskog naroda, dok bi Srbi i Hrvati postali nacionalne manjine - naglasio je Koroman za Srnu.

On je ukazao da prvenstveni cilj zapadnih moćnika, koji vedre i oblače u BiH, bolje reći samo oblače, nije suživot, napredak i razvoj dejtonske BiH, nego raspakivanje Dejtona na štetu Srba i trajno obesmišljavanje Republike Srpske do njenog ukidanja.

Koroman je naveo da svoje srbomrzačke namjere svakodnevno potvrđuju nametanjem odluka od samozvanog visokog predstavnika Kristijana Šmita, koji sve radi uz podršku Njemačke, Velike Britanije, Ambasade SAD i Majkla Marfija, što je na kraju dovelo do blokade svakog političkog dogovora u BiH.

- I dok rukovodstvo Republike Srpske ne želi da bude između čekića i nakovnja i, uprkos raznim protiscima i ucjenama, odbijajući da se povinuje diktatu Zapada i pretvori u klimoglavce i njihove sluge, bošnjački politički predstavnici kao da jedva čekaju taj diktat, što je jedan od njih i sam priznao, kazavši - veži konja gdje ti aga kaže. To je suština problema funkcionisanja BiH, jer ako se vratimo decenijama unazad, vidjećemo da su se muslimani uvijek tako i ponašali - poslušnički u skladu sa naredbama okupatora - rekao je Koroman.

On je dodao da ne zna da li je riječ o njihovom neznanju, odnosno nepoznavanju istorijskih okolnosti ili o patološkoj mržnji prema Srbima i Republici Srpskoj, pa čak i na sopstvenu štetu i štetu svog naroda, ali najprije je u pitanju mržnja prema svemu što je srpsko i konstantna potreba da se Republika Srpska stavi na političku marginu do potpunog uništenja.

Međutim, dodao je on, to pokazuje da i sami Bošnjaci nemaju apsolutno nikakvo pravo - ni glasa, ni mišljenja, niti se pitaju bilo šta u Federaciji BiH, jer umjesto njih tu su razni Marfiji koji umjesto njih donose odluke i upravljaju svim dešavanjima, ponašajući se kao šerifi.

Ono što ohrabruje, kaže on, jeste činjenica da se geopolitička slika polako, ali sigurno mijenja i to na štetu zapadnih kolonizatora.

- Dok većinski dio samomislećih zemalja polako, ali sigurno postaje multipolaran, kolektivni zapada nepovratno ide ka dekadenciji - moralnoj, političkoj i ekonomskoj... Zapad propada, gubi kontrolu zbog sve većih poraza koje doživaljavju na svjetskoj političkoj sceni, jer ništa ne ide onako kako oni zamišljaju, jer su mnoge zemlje počele da se odupiru njihovim interesima. To je potvrdilo i glasanje za sramnu rezoluciju o Srebrenici, koju nije podržalo dvije trećine svijeta u Generalnoj skupštini Savjeta bezbjednosti. Tog 23. maja jasno smo vidjeli početak kraja zapadne hegemonije - istakao je Koroman.