latinica  ћирилица
26/05/2024 |  13:03 | Autor: RTRS

KKI Vrbas krenuo put Rusije - uz igru šire nova prijateljstva

Ekspedicija Košarkaškog kluba invalida Vrbas krenula je put Kazanja, gdje će nastupiti na turniru košarke u kolicima.
KKI Vrbas - Foto: Ustupljena fotografija
KKI VrbasFoto: Ustupljena fotografija

Ekipu predvodi predsjednik kluba Marinko Umičević, a za višestruke šampione NLB lige Republike Srpske i BiH na ovom jakom takmičenju igraće: Biljana Nedić (kapiten), Dražen Duvnjak, Pero Kuzmanović, Slavko Šimić, Elvir Purić, Dragan Sikima, Ademir Demirović, Nenad Ritan, Vlado Švraka, Mufid Čejvan, Milan Јović i Bojan Brkić, koje će sa klupe prevoditi treneri Goran Matić i Bojan Bajić, te službeni predstavnik kluba Milica Švraka.

- Uvijek idemo da pobijedimo i tako će biti i ovog puta. Naravno odlazimo kod našeg bratskog kluba Krila Barsa koji su prošle godine bili kod nas i kada smo potpisali Povelju o bratimljenju. Sada ćemo imati priliku za nova druženja, i radujemo se što ćemo sticati nova prijateljstva, jer sport, između ostalog, zbližava ljude. Tokom posjete će nas primiti gradonačelnik Kazanja, a obići ćemo terene gdje će u junu ove godine biti održane Igre BRIKS-a. Imaćemo priliku da u utorak uživo pratimo drugu utakmicu plej-ofa šampionata Rusije između Uniksa i CSKA iz Moskve - istakao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas.

Podsjećamo, u utorak, 28. maja igra se turnir, a prvo će se od 10 časova sastati KKI Vrbas - Šans, nakon toga igraju Krila Barse i Šans, te KKI Vrbas - Krila Barse (14 časova).

Dva dana kasnije biće takmičenje u basketu 3x3 sa početkom od 13 časova.

Ekipu je ispratio trofejni košarkaški trener Dragan Bajić, a igračima i rukovodstvu kluba puno uspjeha poželio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.