latinica  ћирилица
26/05/2024 |  13:55 ⇒ 19:44 | Autor: RTRS

Stevandić: VRS čuvala srpsku nejač, nije upadala u sela i činila zločine (VIDEO)

General Momir Talić komandovao je Prvim krajiškim korpusom Vojske Republike Srpske koja je branila srpsku nejač, nije vršila zločine niti upadala u sela kao što su to radili pripadnici takozvane Armije BiH, rekao je danas predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić na obilježavanju 21 godine od smrti generala Talića.
Nenad Stevandić - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Nenad StevandićFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Stevandić je rekao da je general Talić imao privilegiju da živi u vremenu kada je srpski narod bio u najvećoj slozi na ovoj strani rijeke Drine.

- General Talić je komandovao Prvim krajiškim korpusom Vojske Republike Srpske koja je branila srpsku nejač, probijala koridor i nije vršila nikakve zločine niti upadala u sela kao što su to radili pripadnici takozvane Armije BiH - rekao je Stevandić i dodao da je Srpska  stvorena u vrijeme najveće srpske sloge koja je i danas potrebna da bi se sačuvalo srpstvo.

U Piskavici kod Banjaluke obilježena je 21 godina od smrti general-pukovnika Momira Talića, komandanta Prvog krajiškog korpusa i načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske.