latinica  ћирилица
27/05/2024 |  12:22 | Autor: RTS

Kecmanović protiv Monteira, Lajović sa Safijulinom za drugo kolo Rolan Garosa

Srpski teniseri Dušan Lajović i Miomir Kecmanović odigraće duele prvog kola Rolan Garosa. Lajović će igrati protiv Rusa Romana Safijulina, a Kecmanović protiv Brazilca Tijaga Monteira.
Rolan Garos - Foto: RTRS
Rolan GarosFoto: RTRS

Drugog dana Rolan Garosa na terene u Parizu, između ostalih, izaći će i Dušan Lajović i Miomir Kecmanović.

Dušan Lajović će imati izuzetno zahtjevnu prepreku. Igraće protiv Romana Safijulina iz Rusije. Teniseri nisu odigrali nijedan međusobni duel, a ako je suditi na osnovu ujednačenosti na ATP listi - Lajović je 59. igrač, a Safijulin 40 - deluje da će duel biti veoma zanimljiv.

Lajovićev najbolji rezultat na drugom grend slemu je četvrto kolo - 2014. godine. Na prethodna tri pojavljivanja u Parizu učešće je završavao u prvom kolu.

Lajović je ove sezone igrao nekoliko četvrtfinala, a najzapaženiji rezultat ostvario je u Barseloni, igravši polufinale protiv Stefanosa Cicipasa koji ga je porazio u tri seta, 2:1.

Duel između Lajovića i Safijulina postavljen je kao četvrti na programu na terenu broj 5. Teško je prognozirati tačno vreme početka, jer program počinje u 11, a srpski i ruski teniser će poslednji izaći.

Prije njih će igrati Јulija Starodubceva i Kristina Buča, a pre toga Anhelina Kalinina i Kamila Osorio, odnosno Aleksander Ševčenko i Aslan Karacev.

Miomir Kecmanović će igrati protiv Tijaga Monteira iz Brazila koji ga je nedavno eliminisao sa mastersa u Rimu poslije velike borbe.

Kecmanović je prethodno dva puta savladao tenisera iz Brazila, 2019. godine u kvalifikacijama za Australijan open i 2021. godine u Buenos Ajresu. Iako je srpski igrač 55. na listi, a Brazilac 88. teniser na svetu, očekuje se velika borba sjajnih i upornih tenisera.

Najbolji rezultat ove sezone Miomir je ostvario na Australijan openu, igrao je osminu finala protiv Karlosa Alkaraza koji ga je pobedio u tri seta.

Srpski teniser je prošle godine takmičenje na Rolan Garosu okončao u prvom kolu, a najbolji rezultat ostvario je 2022. kada je igrao treću rundu.

Kecmanović i Monteiro su treći na programu na terenu broj 9, iza duela Judmile Samsonove i Magde Linet, odnosno Sebastijana Baeza i Gustava Hejde. Program počinje u 11, a očekivanja su da će meč srpskog i brazilskog igrača početi u ranim popodnevnim časovima.

Svakako najzanimljiviji duel drugog dana Rolan Garosa, u prvom kolu, biće odigran na terenu Filip Šatrije. Sastaće se rekorder po broju titula Rafael Nadal i četvrti nosilac Aleksander Zverev.

Podsjećanja radi, prošle sezone, povreda kuka je Nadala prvi put poslije 18 uzastopnih nastupa odvojila od turnira. Ove godine, Šapanac je stigao kao 276. teniser na ATP listi, ali je i dalje prvi u srcima mnogih navijača, pogotovo u Parizu.