latinica  ћирилица
27/05/2024 |  12:47 ⇒ 12:48 | Autor: SRNA

Košarac: Bećirović lažima pokušava da opravda diplomatski fijasko u Njujorku

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović sada lažima pokušava da opravda nedavni diplomatski fijasko u Njujorku otuđene grupe bošnjačkog kadra u zajedničkim institucijama, te poručio da su za takav ishod krivci isključivo oni i njihova višedecenijska zabluda da BiH pripada samo Bošnjacima.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Možete misliti kako je čista i ubjedljiva pobjeda kada Bećirović svaki dan mora ubjeđivati javnost da je uopšte postignuta - naveo je Košarac povodom najnovije Bećirovićeve tvrdnje da je BiH "ubjedljivo pobijedila" na nedavnoj sjednici Generalne skupštine UN i da je to "nemoguće osporiti".

Košarac je za Srnu istakao da što se tiče same rezolucije, njeni predlagači i lobisti u BiH nisu porazili nikoga osim Ustav i zakone sopstvene zemlje.

- Za to im nisu krivi ni /predsjednik Srbije Aleksandar/ Vučić, ni /predsjednik Republike Srpske Milorad/ Dodik, ni /srpski član Predsjedništva BiH Željka/ Cvijanović, niti drugi koji na to upozoravaju, već isključivo oni i njihova višedecenijska zabluda da BiH pripada samo Bošnjacima i da je stavove bošnjačkog naroda moguće prezentovati kao zvanične i jedine relevantne u BiH - poručio je Košarac.

Košarac je naveo da Bećirović sada lažima i napadima na Vučića pokušava da opravda diplomatski fijasko.

- Bećirović kaže da u UN nije bila sportska utakmica, ali je zato njegov ambasador Lagumdžija 15 minuta nakon završetka sjednice rezultat glasanja prokomentarisao u košarkaškom žargonu. Da li to znači da je Lagumdžija time uvrijedio žrtve ili je bošnjačkom kadru čak i to dopušteno? - upitao je Košarac.