latinica  ћирилица
27/05/2024 |  14:03 ⇒ 19:11 | Autor: SRNA

Kojić: Živi upisani u Potočarima kao žrtve su dokaz laži i manipulacija

Spisak iz CIPS-a na kojem je 87 lica koja su živa, a upisana među žrtve zločina u Srebrenici jula 1995. godine nova je potvrda da je priča o navodnom genocidu velika laž, rekao je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.
Branimir Kojić - Foto: RTRS
Branimir KojićFoto: RTRS

Kojić je naveo da svi koji danas žive u Srebrenici, ali i oni koji su tu ranije bili, poznaju Јusufa Smajlovića, čije je ime upisano u Memorijalnom centru Potočari iako je živ.

- Јusuf je radio u opštini u Srebrenica, kao vozač. Najčešće je vozio načelnika. Vozio je i mene više puta, kao radnika opštine - rekao je Kojić za Srnu.

On je naveo da Smajlović, nakon objavljivanja spiska iz CIPS-a, tvrdi da sa tim nema veze i da je "riječ o drugom čovjeku".

- Koja je vjerovatnoća da postoji još jedan čovjek sa istim imenom i prezimenom, istim imenom oca i istim datumom rođenja?! Vjerovatno da je Smajlović već dobio instrukcije šta treba da kaže. Možda mu je i Naser Orić ili njegovi ljudi, sugerisao da se ogradi od toga - rekao je Kojić.

Kojić je naveo da je to samo jedan od dokaza da je Memorijalni centar Potočari "ništa drugo, nego fabrika laži".

- To je ambasada svih onih ambasada koje mrze Republiku Srpsku - rekao je Kojić.

On je podsjtio na stručna istraživanja i ocjene da se u Srebrenici nije desio genocid.

- Glasanje o rezoluciji potvrđuje naše teze da je to samo farsa i manipulacija - rekao je Kojić.

On je uvjeren da bi se do sada podigla velika pobuna da spisak iz CIPS-a nije tačan.

- Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić prvi bi se pobunio i dokazivali bi nam da nismo upravu - rekao je Kojić i dodao da je ovo pobjeda istine nad lažima.

Postoji spisak 87 lica, čija su imena uklesana na spomen-pločama u Memorijalnom centru Potočari, evidentirana su u novoj bazi CIPS-a.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nedavno je rekao da je namjera da uskoro bude izdata brošura sa imenima svih koji su navedeni kao žrtve, a bili su živi na dan otvaranja Memorijalnog centra u Potočarima.