latinica  ћирилица
27/05/2024 |  18:51 ⇒ 18:54 | Autor: RTRS

Raspisan javni poziv za dodjelu "Kočićeve nagrade"

Organizacioni odbor 59. Kočićevog zbora objavio je danas javni poziv za dodjelu "Kočićeve nagrade" za 2024. godinu.
Gradska uprava Banjaluka - Foto: RTRS
Gradska uprava BanjalukaFoto: RTRS

Kako je navedeno u pozivu, "Kočićeva nagrada" se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike koje odlikuju visoke naučne, umjetničke i stručne vrijednosti u duhu Kočićevog stvaralaštva.

Ova nagrada se sastoji od Povelje i novčane nagrade, koja je ove godine povećana na iznos od 5.000 KM.

Kandidata za "Kočićevu nagradu" mogu predložiti: udruženja književnika, izdavači, biblioteke, obrazovne i naučne institucije iz oblasti srpskog jezika i književnosti, te pojedinci, uz obavezu da prijedlog bude dostavljen u pisanoj formi sa obrazloženjem.

Prijedlozi se dostavljaju Odjeljenju za društvene djelatnosti Gradske uprave Grada Banjeluke, putem prijemne kancelarije Gradske uprave - kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za 2024. godinu, ili putem pošte – preporučeno, na adresu: Grad Banjaluka, Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banjaluka.

Rok za podnošenje prijedloga je 30. jun 2024. godine.

„Kočićeva nagrada“ biće uručena laureatu na svečanoj akademiji koja će biti organizovana u okviru ovogodišnjeg „59. Kočićevog zbora“.