latinica  ћирилица
27/05/2024 |  21:43 ⇒ 22:17 | Autor: Agencije

Vučić: Srbija je od početka znala šta je bio plan Sarajeva - pokušaće, ali biće im veoma teško

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je primijetio da su mnogi opsjednuti zastavom kojom se ogrnuo u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i poručio da je to namjerno uradio, te da će srpsku trobojku od sada uvijek nositi sa sobom.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg)

Srbija je od početka znala šta je bio plan Sarajeva, te da tamo ne mogu ni da kažu da su Srbi stradali u Kazanima, a za Republiku Srpsku pišu "RS" u najboljem slučaju, rekao je Vučić govoreći o nedavno usvojenoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

- Pokušaće da idu na reviziju tužbe protiv Republike Srbije, a ja mislim da to nije dobro za regionalne odnose. Dobili su rezoluciju, a svakoga dana kipte od bijesa i na svakom koraku prosipaju nervozu. Povodom najavljene revizije, tužbe i ratne odštete biće im veoma teško, jer ćemo napraviti najbolje timove - kazao je Vučić za tv Hepi.

Glavni junak na sjednici Generalne skupštine UN je bila Srbija, dodaje Vučić, koja je uspjela da odoli pritiscima i ostvarila ne samo respektabilan rezultat, već u tim okolnostima, nemoguć rezultat, dodao je on.

Ukazao je na činjenicu da ga za sve krive, da su toliko nervozni da je ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Elmedin Konaković dozvolio sebi da poziva na njegovo ubistvo.

- Јa sam u Srebrenici već jednom bio 11. jula. Pognuo sam glavu pred spomenikom, ali ne pred kamenicama i flašama", rekao je Vučić, odgovarajući izjavu Konakovića kojom je pozvao predsjednika Srbije u Njujork, na Generalnu skupštinu UN 11. jula ove godine na, kako je rekao, "prvo obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici".

Zahvalio je Konakoviću na pozivu da bude "ubijen".

- Ako se na to odazovem, znajte da je za moje ubistvo kriv Elmedin Konaković - rekao je Vučić.

Konaković je ranije danas rekao da Vučić "može da se ogrne srpskom zastavom, a i ne mora", te dodao da Vučića poziva i u Potočare, kao i da mu "garantuje bezbjednost".