latinica  ћирилица
27/05/2024 |  22:22 ⇒ 22:22 | Autor: Agencije

Vulin: Što počeo Bakir, Konaković bi da završi

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da bi ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković, pozivom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da posjeti Potočare, htio da dovrši ono što je Bakir Izetbegović započeo prije devet godina.
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Aleksandru Vučiću su ustaše ubile dedu, otac mu je izbjegao kamu u majčinom stomaku, a Aleksandra su pokušali da ubiju u Srebrenici. Ono što je u Potočarima prije devet godina započeo Bakir Izetbegović sada bi da završi Konaković - rekao je Vulin u saopštenju.

Prema Vulinovim riječima, Vučić je pokazao dostojanstvo i hrabrost pred ruljom u Potočarima i nema razloga nikome ništa da dokazuje.

- Neka Konaković dođe u Bratunac i neka dokaže da ima bar mrvu Vučićeve hraborosti i dostojanstva. Bezbjednost među Srbima Konakoviću ja garantujem, pa pošto se svijetu obraća na srpskom, neka pokaže da ga i razumije", poručio je Vulin nakon što je Konaković pozvao Vučića na Generalnu skupštinu UN u Njujork 11. jula, kao i u Potočare, uz komentar "da može da se ogrne zastavom, a i ne mora".

Vučić je ovu Konakovićevu izjavu ocijenio kao poziv na njegovo ubistvo.