latinica  ћирилица
28/05/2024 |  08:29 ⇒ 11:48 | Autor: RTRS

Stevanović: Povećan fond plata u Srpskoj; Postoji kapacitet za veće zapošljavanje (VIDEO)

U Republici Srpskoj povećan je fond plata i postoji kapacitet za veće zapošljavanje, izjavio je ekonomista Saša Stevanović, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Saša Stevanović - Foto: RTRS
Saša StevanovićFoto: RTRS

Stevanović je naveo da će za mjesec - dva biti dostupne i informacije o broju zaposlenih i istakao je da su podaci APIF-a o privredi u Srpskoj za ovu godinu i više nego dobri.

- Dobit je povećana za četvrtinu. Kad imate veći profit u privredi, imate mogućnost za veće zapošljavanje. U prethodne dvije godine stvoreno je više od 1.500 novih preduzenika. Povećani su prihod i profit i stvara se više jer je povećan obim proizvodnje. To se reflektuje na kapital i solventnost privrede koja postaje sigurnija - rekao je Stevanović.

Govoreći o mjerama koje su se donosile prethodnih godina u Srpskoj, Stevanović je napomenuo da, kada postoji neizvjesnost u inostranstvu, potrebno je da se obezbijedi unutrašnja tražnja.

- Ono što se uradilo prethodne godine jeste da je stvorena unutrašnja tražnja koja je sačuvala kapacitet, a sad ćemo vidjeti domet tih mjera ako se poveća tražnja unutar EU. Naš ekonomski cilj je da ekonomiju Srpske povećamo dvostruko više, da imamo viziju da će primanja biti dvostruko veća u narednih deset godina - rekao je Stevanović.