latinica  ћирилица
28/05/2024 |  09:05 | Autor: RTS

Stojković: Biću selektor i naredne dvije godine (VIDEO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je za RTS da je produžio ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije do 2026. godine.
Dragan Stojković Piksi (Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ) -
Dragan Stojković Piksi (Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ)

Stojković je prvo otklonio sumnje oko toga da li će i nakon Evropskog prvenstva ostati na mestu selektora.

- Da, dogovor je usaglašen i ranije, ali je danas ozvaničen i vodiću reprezentaciju u naredne dve godine. Moja ideja je bila da se sačeka dok se ne završi prvenstvo i kup. Znao sam da dolazi Skupština i da bi to bilo pravo vreme za ozvaničavanje. Srećan sam i ponosan što ću predstavljati zemlju na Evropskom prvenstvu poslije 24 godine - rekao je Stojković.

Bivši reprezentativac je nakon toga istakao da je kontinuitet u radu od velikog značaja za rezultate.

- Mislim da je važno da igrači znaju ko ih čeka i ko će ih voditi. Pogotovo ako imaju dobar odnos sa selektorom i razumeju njegove zahtjeve. Bitan je i kontinuitet i dobro je da ćemo imati priliku da radimo i dalje i pravimo nove uspjehe - dodao je Piksi.

Danas od 17.00 časova je zakazan i početak priprema.

- Pripreme su isplanirane perfektno. Na sajtu saveza će sutra pre podne biti 26 imena za Evro. Pripreme takođe počinju sutra i ja ću u Pazovi imati 16 igrača na treningu od 17.00 časova. Igrači nisu dužni da dođu, ali vidim drugačiju želju i pristup u odnosu na prethodno takmičenje - izjavio je selektor "orlova".