latinica  ћирилица
28/05/2024 |  11:23 ⇒ 18:00 | Autor: RTRS

Latinović: Značajni rezultati u cjelokupnom zdravstvenom sistemu Srpske (VIDEO)

Resorno ministarstvo intenzivno je radilo na stvaranju uslova za unapređenje zaštite zdravlja građana Republike Srpske, te su postignuti značajni rezultati u cjelokupnom zdravstvenom sistemu Srpske, istakao je pomoćnik ministra zdravlja Republike Srpske Milan Latinović.
Konferencija "Zdrave zajednice" - Foto: RTRS
Konferencija "Zdrave zajednice"Foto: RTRS

Latinović je naveo da su prioriteti bili izgradnja zdravstvenog sistema i uvođenje savremenih i kvalitetnih zdravstvenih usluga.

- Preduzimana je rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih objekata zdravstvenih ustanova, nabavka i opremanje novom savremenom medicinskom opremom, uvođenje novih medicinskih procedura i usluga, kontinuirana edukacija zdravstvenih radnika - istakao je Latinović u Banjaluci na prvoj konferenciji "Zdrave zajednice u BiH".

Kako on dodaje, 11 opština i gradova u Republici Srpskoj učestvovati u prvoj fazi Projekta "Zdrave zajednice u BiH" 2023-2027. godine, za čije je finansiranje Vlada Švajcarske odobrila donaciju.

On je naveo da će u ovom projektu učestvovati opštine i gradovi: Mrkonjić Grad, Čelinac, Laktaši, Prnjavor, Doboj, Šamac, Bijeljina, Zvornik, Vlasenica, Pale i Foča.

FOTO: RTRS