latinica  ћирилица
28/05/2024 |  11:35 ⇒ 14:20 | Autor: RTRS

U Prijedoru održan godišnji koncert učenika Muzičke škole "Savo Balaban" (FOTO)

U Prijedoru je održan godišnji koncert učenika Muzičke škole "Savo Balaban". Raznovrsne kompozicije u instrumentalnom izvođenju, horskom i solo pjevanju, predstavilo je 80 učenika sa šest odsjeka.
Koncert u Muzičkoj školi u Prijedoru - Foto: Ustupljena fotografija
Koncert u Muzičkoj školi u PrijedoruFoto: Ustupljena fotografija

U riznici najljepših melodija s orkestrom harmonika, predstavio se i Aleksa Cvijić, učenik petog razreda osnovne muzičke škole. Istakao je da su se mnogo spremali, te da je na koncertu izvedena kompozicija "Paladio".

Osim flaute za koju se opredijelila u osnovnoj muzičkoj školi, Marija Matijaš bavi se i solo pjevanjem. U kamernom izvođenju, otpjevala je italijansku pjesmu "Mama".

Foto: Ustupljena fotografija

Uz kamerni sastav i orkestar harmonika, nastupili su i orkestar gudačkih instrumenata, klavirski trio, hor učenika osnovne škole i solisti.

- Ono "žuborenje", pričanje i vesela lica znače da je ipak taj dio kulture, taj trag kulturnog nasljeđa ostao, koji je iza nas veoma bogat i dan danas ostao je u našem gradu - istakao je direktor Muzičke škole "Savo Balaban" Prijedor Aljoša Novaković.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor istakao je da se rad, zalaganje i trud učenika iz Muzičke škole "Savo Balaban" prepoznaje, te da je grad Prijedor u prošloj i ovoj godini izdvojio 115 hiljada KM za nabavku opreme.

Foto: Ustupljena fotografija

Osnovnu i srednju muzičku školu "Savo Balaban" pohađa oko 385 učenika. Sljedeće godine obilježiće 70 godina postojanja.