latinica  ћирилица
28/05/2024 |  11:40 ⇒ 11:42 | Autor: RTRS

Obilježeno 70 godina poslovanja Rafinerije ulja Modriča (FOTO)

U Modriči je u petak svečano obilježeno 70 godina poslovanja Rafinerije ulja Modrča. Time je završena još jedna u nizu aktivnosti koje se realizuju sa ciljem obilježavanja ovog velikog jubileja.
Rafinerija Modriča - Foto: Ustupljena fotografija
Rafinerija ModričaFoto: Ustupljena fotografija

Rafinerija ulja Modriča je vodeći proizvođač maziva i tečnosti za motore, mehanizaciju i industriju u zemlji i regionu. Sve aktivnosti rukovodstva proteklih godina bile su usmjerene ka očuvanju liderske pozicije u regionu, ali i izlazak na mnoga strana tržišta.

- Imamo veliki asortiman ulja i drugih proizvoda i to je naš ponos. Naše osnovno bogatstvo su ljudi koji su Rafineriju, kroz nekoliko generacija, od male firme doveli do velike proizvodnje - rekao je Vladimir Oniščenko, generalni direktor Rafinerije ulja Modriča.

Rafinerija Modriča (Foto: Ustupljena fotografija)

Ovaj veliki događaj uključivao je obilazak postrojenja i pogona kao i muzeja u kojem se nalazi preko 500 eksponata koji oslikavaju sedam decenija bogatu istoriju Rafinerije i opštine Modriča.

Direktor OPTIMA Grupe d.o.o. Banja Luka, Andrej Skladčikov čestitao je Rafineriji ovaj veliki jubilej ističući da je kroz 70 godina poslovanja jedna činjenica ostala nepromijenjena, a to je sposobnost inženjera da beskompromisno u kontinuitetu proizvode kvalitetne proizvode.

- Ono što se promijenilo za ovih sedam decenija jeste međunarodni karakter Rafinerije, a to je da se sada ne zadovoljavaju potrebe samo tržišta zemalja bivše Јugoslavije, već da se proizvodi iz Modriče mogu naći širom 26 zemalja u Evropi, Aziji i Africi – naveo je Skladčikov.

Koliko je važna Rafinerija za lokalnu zajednicu u kojoj posluje, ali i čitavu Republiku Srpsku istakao je i ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić koji je rekao da Vlada Srpske želi i dalje da bude pouzdan partner i snažna podrška Rafineriji ulja Modriča, kao i čitavoj grupaciji "Nestro".

On je poželio da Rafinerija ulja Modriča ostvari svoje poslovne planove, navodeći da je jedan od poslovnih planova širenje na druge oblasti energetike, izgradnja novih energetskih objekata u Modriči i razvoj bazne proizvodnje i prerade ulja.