latinica  ћирилица
28/05/2024 |  15:31 ⇒ 15:33 | Autor: RTRS

Kineska korporacija zainteresovana za osiguranje kreditnih linija za ŽRS

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rezgovarao je danas u kineskom gradu Tjencinu sa rukovodstvom vodeće kineske osiguravajuće korporacije Sinošur o nastavku saradnje za osiguranje poslova kineskih kompanija u Republici Srpskoj, planu daljeg razvoja, uslovima i modelima finansiranja i osiguranja.
Čubrilović sa predstavnicima Sinošura - Foto: Ustupljena fotografija
Čubrilović sa predstavnicima SinošuraFoto: Ustupljena fotografija

Na sastanku Čubrilovića sa zamjenikom generalnog direktora korporacije "Sinošur" Lin Fangom potvrđeno je opredjeljenje za saradnju sa kompanijom Sinošur za sprovođenje ključnih projekata, te istaknuto da saradnja Republike Srpske i kineskih kompanija ima veliki potencijal.

Rukovodstvo kompanije Sinošur izrazilo je interesovanje u oblasti osiguranja kreditnih linija za Željeznice Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali generalni direktor Željeznica Republike Srpske Slađan Јović i pomoćnik ministra za željeznički, vazdušni i vodni saobraćaj Vesna Vožni.

Kineska osiguravajuća korporacija Sinošur vodeće je osiguravajuće društvo u svijetu, povezano sa više od 300 međunarodnih banaka, osnovano i podržano od države kako bi promovisalo kineski spoljno-ekonomski i trgovinski razvoj i saradnju.