latinica  ћирилица
28/05/2024 |  16:26 ⇒ 29/05/2024 | 07:20 | Autor: RTRS

U akciji "Eskadron" uhapšeno 19 lica zbog droge; Ranjen pripadnik SAЈ-a (FOTO/VIDEO)

U akciji "Eskadron" uhapšeno je 19 osoba iz Banjaluke, a ukupno je zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praška nalik kokainu, oko 1,1 kilogram marihuane i 35.000 KM, rekao je načelnik PU Banjaluka Đurica Vukelić.
Akcija "Eskadron" - Foto: Ustupljena fotografija
Akcija "Eskadron"Foto: Ustupljena fotografija

Naveo je da je u akciji učestvovalo 170 policajaca, te da je u realizaciji akciji ranjen jedan pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice.

Vukelić je pojasnio da je jedan od osumnjičenih prilikom hapšenja na policiju pustio psa rase kane korso, te je policajac pucao ali ga je rikošet dijela zrna pogodio u petu.

Istakao je da je akcija mjesecima vođena u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci, te da su po naredbi suda danas izvršeni pretresi na više lokacija.

- Uhapšeno je 19 osoba, jedna se nalazi u pritvoru, dok se za dvije osobe traga. Tokom akcije ukupno je zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praška nalik kokainu, oko 1,1 kilogram marihuane i 35.000 KM. Takođe pronađena je i oduzeta oprema za pakovanje, više digitalnih vaga, mobilnih telefona i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku - rekao je Vukelić.

Iz PU Banjaluka navedeno je da su slobode lišeni V.M, B.Đ, A.Ć, D.P, M.L, G.S, S.S, M.Ć, V.M, M.T, M.B, D.Ј, D.P, A.R, B.M, A.P, Z.V, Z.B. i M.R. svi iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Traga se za još dva lica.