latinica  ћирилица
28/05/2024 |  17:18 ⇒ 18:11 | Autor: RTRS

Banjaluka domaćin SP u raftingu; Učestvuje više od 60 klubova iz 22 države (FOTO/VIDEO)

Banjaluka će od sutra pa do nedjelje biti domaćin Svjetskog prvenstva u raftingu. Za medalje će se takmičiti više od 60 klubova iz 22 države svijeta.
Svjetsko prvenstvo u raftingu - Foto: RTRS
Svjetsko prvenstvo u raftinguFoto: RTRS

Grad na Vrbasu će treći put biti, što je jedinstven slučaj u svijetu, jer kako kažu organizatori, drugi nisu ni dva puta bili, domaćin Svjetskog šampionata.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati pet timova, četiri su iz Banjaluke i jedan iz Zenice. Kapiten reprezentacije, Dragan Babić, uvjeren je da na ovom takmičenju može da bude oboren i broj osvojenih medalja i nada se samom vrhu pobjedničkog postolja.



Podršku održavanju ovog šampionata dale su i institucije Republike Srpske. U ministartsvu sporta, sa ponosom ističu pozicioniranje grada Banjaluke, kada je riječ o raftingu.

Ministarstvo trgovine i turizma želi da ovaj veliki svjetski događaj iskoristi na najbolji mogući način.

I grad Banjaluka je podržao ovu manifestaciju. Gradonačelnik, Draško Stanivuković, istakao je da će u pet dana tri velika događaja će biti održana,a centralno mjesto pripada Svjetskom prvenstvu u raftingu.

Organizatori su posebno zadovoljni činjenicom da se odazvao veliki broj ekipa iz 22 zemlje, a takođe da sa svih kontinenata stižu i volonteri, uz naravno ove domaće. Ovo svjetsko prevenstvo, za organizatore ima posebnu težinu i motiv.

Svjetsko prvenstvo u raftingu biće održano od srijede, kada je na programu zvanični trening i ceremonija otvaranja u Krupi na Vrbasu do nedjelje, kada će biti završano spust trkom.