latinica  ћирилица
28/05/2024 |  19:54 | Autor: Agencije

U sarajevskoj školi izbodena dva osnovca

Dva učenika devetog razreda Osnovne škole "Behaudin Selmanović" zadobila su povrede oštrim predmetom, a maloljetni izvršilac, takođe učenik devetog razreda je uhapšen u popodnevnim satima, saopštio je MUP Kantona Sarajevo.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

- Danas oko 13.15 časova, iz OŠ "Behaudin Selmanović" obaviještena je PU Novi Grad da je jedan učenik zadobio povredu oštrim predmetom, a koju mu je u školskom prostoru nanio njegov vršnjak - navodi se u saopštenju.

Povrijeđenom učeniku je pomoć ukazana na Kliničkom centru Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške povrede zbog čega je zadržan na liječenju.

- Povredu oštrim predmetom zadobio je još jedan učenik devetog razreda i njemu su konstatovane lakše povrede - navodi se u saopštnju, a uviđajem je rukovodio tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

- U popodnevnim časovima, maloljetni izvršilac je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela - ubistvo u pokušaju i lakša tjelesna povreda i nad njim se vrši kriminalistička obrada - navedeno je u saopštenju MUP-a.

Kako je istaknuto, s obzirom na činjenicu da je riječ o maloljetnicima, Uprava policije i Kantonalno tužilaštvo neće saopštavati  više detalja.