latinica  ћирилица
28/05/2024 |  22:04 ⇒ 22:05 | Autor: RTRS

NSRS usvojila više izvještaja i odluka

Narodna skupština Republike Srpske večeras je na devetoj redovnoj sjednici usvojila više izvještaja i odluka.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Usvojeni su Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2023. godinu, Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske za 2023. godinu i Godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2023. godinu.

Narodna skupština primila je k znanju Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2023. godinu, Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za 2023. godinu i Informaciju o odlukama o pomilovanju u 2023. godini.

Usvojena je Informacija o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2023. godine.

Narodni poslanici usvojili su i Odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske kod Razvojne banke Savjeta Evrope po Projektu rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata četiri psihijatrijske ustanove Republike Srpske, kao i Odluku o davanju saglasnosti za otuđenje pokretne imovine - službenih vozila ЈP Radio-televiziji Republike Srpske.

Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, Narodna skupština Republike Srpske izabrala je Gorana Račića za predsjednika Upravnog odbora Agencije za osiguranje Republike Srpske, a Boška Mekinjića, Milana Markovića i Vedranu Vrhovac za članove tog odbora, na period od pet godina.

Za članove Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske izabrani su Saša Andrijašević, iz reda hrvatskog naroda i Dragana Čavka, iz reda bošnjačkog naroda.

Vlada Republike Srpske, u skladu sa članom 203 Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske, povukla je sa dnevnog reda devete redovne sjednice 24. tačku - Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija.