latinica  ћирилица
29/05/2024 |  08:39 ⇒ 08:40 | Autor: RTRS

Banjaluka: Mjere pritvora zbog obljube sa djetetom mlađim od petnaest godina

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja osumnjičenih lica L.N. rođen 1994. godine iz Banjaluke i D.S. rođen 1989. godine iz Banjaluke, uputio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godin, na štetu dvanaestogodišnjakinje.
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - Foto: RTRS
Okružno javno tužilaštvo BanjalukaFoto: RTRS

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni koje ukazuju da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i uznemirenju javnosti - navodi se u saopštenju navedednog Tužilaštva.

Kako se dodaje u saopštenju, o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.