latinica  ћирилица
29/05/2024 |  10:12 ⇒ 10:13 | Autor: SRNA

Miletić: Cilj rezolucije je da se genocidnost sa Njemačke prebaci na nekog drugog, a to su Srbi

Predsjednik predsjedništva Boračke organizacije Mrkonjić Grad Duško Miletić smatra da je cilj rezolucije o Srebrenici da se genocidnost sa Njemačke prebaci na nekog drugog, a to su Srbi, koji su u Prvom i Drugom svjetskom ratu bili žrtve njihove genocidnosti.
Duško Miletić - Foto: RTRS
Duško MiletićFoto: RTRS

Miletić, koji je i član Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske, rekao je da ovako uređena BiH nije volja boraca, ali je to bio uslov za prekid ratnih dešavanja.

On je saopštio da je stav Boračke organizacije da su institucije Srpske morale procesuirati svaki zločin, pa bi i istina bila vjerovatno drugačija.

Zaključak članova Boračke organizacije je da se svi problemi i nesporazumi rješavaju dogovorom, a ne ratom.

Generalna skupština UN usvojila je antisrpsku rezoluciju o Srebrenici za koju su glasale 84 države od ukupno 193 članice UN. Na glasanju je 87 država bilo protiv i uzdržano, dok 22 zemlje nisu glasale, što čini 109 zemalja koje nisu podržale taj sporni dokument.

Ovu rezoluciju, koja je inicirana bez odluke Predsjedništva BiH, glasom je podržao i predstavnik stalne misije BiH u UN koji je tako nastupio kao predstavnik isključivo Bošnjaka, a ne sva tri konstitutivna naroda.