latinica  ћирилица
29/05/2024 |  12:00 ⇒ 14:18 | Autor: RTS

Uhapšen Albanac zbog napada na Srbina u Gračanici

Policija je privela muškarca albanske nacionalnosti a tužilac mu je odredio pritvor od 48 sati, zbog sumnje da je fizički napao Damnjana Šabića, u tržnom centru ETC u Gračanici, u vrijeme dok je napadnuti bio na radnom mjestu.
Gračanica - policija tzv. Kosovo (Foto:TANJUG/MIRA ĐURĐEVIĆ) -
Gračanica - policija tzv. Kosovo (Foto:TANJUG/MIRA ĐURĐEVIĆ)

Damnjan Šabić je napad prijavio policiji, a u izjavi medijima rekao je da je napadnut na nacionalnoj osnovi i zato što nije znao albanski jezik.

Albanac, čiji identitet nije saopšten, ušao je u tržni centar i pitao Šabića da li zna albanski ili engleski. Šabić mu je sležući ramenima odgovorio da ne zna, ali ga je uslužio.

Nakon sat i po vremena ista osoba je ponovo došla u tržni centar, ali u drugoj garderobi i na srpskom jeziku Šabiću rekla: Ti i ja se poznajemo.

Misleći da mu treba usluga, Šabić se približio i tom prilikom ga je Albanac uhvatio za ruku, i počeo da vuče kroz tržni centar.

- Počeo je da mi prijeti, da me psuje, uhvatio me je za ruku, vukao me je, ne bukvalno, ali nasilno odguravao po market. Prijetio mi je kako izigravam patriotu, kako ne znam albanski, prijetio da će me ubiti i psovao srpsku majku - ispričao je Damnjan Šabić.

Slučaj je onda prijavio policiji, koja je identifikovala napadača i uhapsila ga.

U međuvremenu je u tržnom centru dao otkaz, strahujući za svoju bezbjednost. U istom tržnom centru, ciji je vlasnik Albanac, ima još zaposlenih Srba iz Gračanice i okoline.

Šabić je ispričao da ga je poslovođa tržnog centra pitao kako bi se ponašao da ga je napao Srbin, na šta mu je dogovorio da nije isto, ističući da se radi o napadu na čisto nacionalnoj osnovi.