latinica  ћирилица
29/05/2024 |  12:12 ⇒ 18:11 | Autor: RTRS

Prijem za policijske službenike angažovani u mirovnim misijama UN (VIDEO)

Povodom Međunarodnog dana mirovnih snaga Ujedinjenih nacija, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević organizovali su prijem za policijske službenike MUP-a Srpske koji su bili ili su trenutno angažovani u mirovnim misijama UN-a.
Karan sa policijskim službenicima - Foto: RTRS
Karan sa policijskim službenicimaFoto: RTRS

Do sada je na raznim pozicijama u mirovnim misijama UN-a, u osam zemalja svijeta učestvovalo više od 100 policijskih službenika MUP-a Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da su pripadnici MUP-a koji učestvuju u mirovnim misijama širom svijeta policijski ambasadori Srpske.

- Bila je čast razgovarati danas s pripadnicima MUP-a koji su bili i koji su dio mirovnih misija UN širom svijeta. Ukupno 10 pripadnika MUP-a Srpske u ovom trenutku nalazi se u misijama u Јužnom Sudanu i Kipru - rekao je Karan, nakon svečanog prijema za pripadnike MUP-a.

Pripadnik MUP-a Srpske Maja Gačić, koja je okončala svoju misiju na Kipru, a prethodno je tri puta bila u Јužnom Sudanu, naglasila je da je sa kolegama časno obavljala sve poslove i zadatke.

U Јužnom Sudanu dio mirovne misije bio je i pripadnik MUP-a Ratko Gojić koji je prethodno boravio i u Liberiji.

- Imao sam tu čast da dva puta predstavljam Republiku Srpsku u mirovnim misijama. Bio sam komandant i šef operacija. U većini slučajeva pripadnici MUP-a Republike Srpske obavljaju rukovodne funkcije i po tome smo prepoznati u svijetu i UN. Uživamo veliko poštovanje od pripadnika UN, ali i zemalja u kojima smo služili - istakao je Gojić.