latinica  ћирилица
29/05/2024 |  16:43 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Majdov u Јezeru: Sva djeca da imaju uslove za bavljenje sportom (FOTO/VIDEO)

Ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov u Јezeru je razgovarao sa rukovodstvom opštine o razvojnim projektima u ovoj lokalnoj zajednici koje finasijski pomaže Vlada Srbije. Ambadasador je, zajedno sa Nemanjom Majdovom svjetskim i evropskim prvakom, poklonio sportsku opremu DŽudo klubu u ovoj opštini.
Majdov u Јezeru - Foto: RTRS
Majdov u ЈezeruFoto: RTRS

Todorov je sa Majdovom i njegovim ocem Ljubišom posjeto Osnovnu školu "Vuk Karadžić". Đacima su uručili sportsku opremu.

Todorov je naglasio da je današnja donacija sportske opreme osnovnoj školi u Јezeru tek početak saradnje, te da će u budućnosti treneri biti edukovani na seminarima u Srbiji za rad sa djecom, a biće uspostavljena i saradnja u svim sportovima koji imaju sportske sekcije u ovoj opštini, a to su košarka, fudbal, džiju-džica, džudo.

- Na put od hiljadu milja kreće se prvim korakom, a taj prvi korak u opštini Јezero bio je izgradnja sportske sale "Srbija" uz podršku Vlade Srbije, dok je drugi bio formiranje sekcija, klubova i Sportskog društva "Јezero" - rekao je Todorov. 

Majdov, koji je obezbijedio i učešće na Olimpijskim igrama, oduševljen je dočekom i entuzijazmom mališana koji treniraju džudo. Zanimljivo je da je prvu titulu šampiona Srpske osvojio 2009. godine na šamiponatu u Mrkonjić Gradu. Kaže da ga za ovaj kraj vežu lijepe uspomene.

- Iskreno se nadam da je među ovom djecom jedan od budućih šampiona. Naša misija je da sva djeca imaju adekvatne uslove da ispune svoje snove, da postignu najbolje sportske rezultate, učestvuju na Olimpijskim igrama, te možda budu i prvaci svijeta - poručio je Majdov.

Majdov je uputio poziv mladim džudstima iz Јezara da budu gosti kampa Akademije Mjadov u Istočnom Sarajevu.

Načelnica Јezera Snežana Ružičić rekla je da je velika čast ugostiti šampiona kao što je Nemanja Majdov, kao i predstavnike Srbije koja je pomogla izgradnju sportske sale "Srbija" u ovoj opštini.