latinica  ћирилица
29/05/2024 |  18:56 ⇒ 21:12 | Autor: RTRS

Više od 60 timova iz 20 zemalja svijeta na Svjetskom prvenstvu u raftingu u Banjaluci (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je večeras svečano otvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu.
Otvaranje svjetskog prvenstva u raftingu - Foto: RTRS
Otvaranje svjetskog prvenstva u raftinguFoto: RTRS

Otvaranju šampionata svijeta prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i ministar trgovine i turizma u Vladi Srpske Denis Šulić.

- Radujem se slikama koje ćemo poslati, divnoj atmosferi koju gledamo. Krupa na Vrbasu, kada je posmatram sada i sjetim se od prije 20 i više godina, sasvim je drugo mjesto - rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je Banjaluka miran grad u kojem nema nasilja.

- To je pozitivno za sve koji dolaze ovjde i radujem se njihovom dolasku - naveo je Dodik.

On je čestitao svima koji su na bilo koji način učestvovali u organizaciji, a posebno direktoru ovog prvenstva Aleksandaru Pastiru i podsjetio na početke.

- Svi smo blijedo gledali u njega, nismo razumjeli šta priča. Kada smo se upustili, onda smo uspjeli da završimo staze, da pripremimo sve. Sjećam se prvog otvaranja - kazao je Dodik.

Direktor ovog prvenstva Aleksandar Pastir rekao je da je učešće uzelo više od 60 timova iz 20 zemalja svijeta.

On je istakao da je ponosan što je Banjaluka po treći put domaćin ovako značajne manifestacije i naveo da će takmičenje biti prilika da cijeli svijet vidi veliki potencijel za rafting kojim Republika Srpska raspolaže.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić poručio je da je Srpska sjedište svjetskog rafting sporta, prvenstvo koje se na svjetskom nivou ovdje organizuje treći put.

- Dobrodošli u Republiku Srpsku, zemlju ponosnih ljudi, netaknute prirode i savršene gastronomske ponude. Izuzetna mi je čast da u ime predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika otvorim Svjetsko prvenstvo u raftingu, koje se treći put organizuje ovdje, u Republici Srpskoj - rekao je Šulić.

Svjetsko prvenstvo je otvoreno na Fudbalskom stadionu u Krupi na Vrbasu.