latinica  ћирилица
29/05/2024 |  22:05 ⇒ 22:08 | Autor: SRNA

Izložba radova sa likovne kolonije Krčmarica

U Kulturnom skloništu u Doboju večeras je otvorena izložba radova sa likovne kolonije Krčmarica, koja se od 2018. godine organizuje na planini Ozren.
Doboj - izložba - Foto: SRNA
Doboj - izložbaFoto: SRNA

Predstavljeni su radovi akademskih slikara Pavla Rističevića, Irine Černjavski Šantić, Čedomira Kesića, Milovana Čikića, Branislava Kovačevića, Gordane Zaklan, Јagode Šestić, Nenada Vojčića, Branislava Markovića, Dragane Grašar, Drage Simića i Јovana Spasića.

Izložbu je otvorio akademski slikar Pavle Rističević koji je rekao da je predstavljeno tridesetak radova od oko 200 slika koje su nastale tokom pet likovnih kolonija.

- Korištene su različite tehnike uključujući akvarel, a od motiva dominaraju portreti i pejzaži - naveoi je Rističević, koji za planinu Ozren kaže da je sadržajno veoma inspirativna.

Prema njegovim riječima, od osnivanja 2018. godine na koloniji su učestvovali poznata slikarska imena iz Srbije i Republike Srpske.

On kaže da je ova likovna kolonija nastala na inicijativu Udruženja za razvoj seoskog turizma i čuvanja tradicije Krčmarica - Staro nasljeđe i da se održava u kampu Paraglajding kluba Paragost na lokalitetu Okolišta.

Predsjednik Udruženja Krčmarica - Staro nasljeđe Petar Tubić najavio je da će i ove godine biti organizovana likovna kolonija, šesta po redu, za čije održavanje postoji veliko interesovanje zbog stvaralačkog ambijenta i kreativnog druženja.

Radovi se mogu pogledati u Galeriji Kulturnog skloništa svakim danom od 17.00 do 21.00 čas.