latinica  ћирилица
29/05/2024 |  22:21 ⇒ 22:21 | Autor: RTS

Kadeti Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva

Fudbaleri kadetske reprezentacije Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina pobjedom nad Austrijom rezultatom 3:2.
Fudbal - Foto: ilustracija
FudbalFoto: ilustracija

Srbija će u polufinalu igrati sa pobjednikom duela između Portugalije i Poljske, koji se igra u četvrtak.

Austrija je povela već u 24. sekundi meča, kada je Ogenetedžiri Adedženugure odlično reagovao na dugačku loptu Malgusa Dalpaiza.

Međutim, Srbija je već u četvrtom minutu izjednačila. Prvi gol na turniru postigao je Đorđe Ranković, nakon maestralne asistencije Alekse Vasilića koji je petom uposlio Rankovića, a ovaj rutinski savladao protivničkog golmana.

Austrija je bila bolji rival u nastavku prvog poluvremena, ali nije uspjela da dođe do novog vođstva, što su "orlići" znali da kazne.

Nakon kontre u prvom minutu nadoknade vremena, Andrija Maksimović je odličnim dodavanjem pronašao Rankovića, koji je poslije divnog driblinga plasirao loptu u protivničku mrežu za preokret.

Svoju odličnu partiju Ranković je upotpunio asistencijom za Mihajla Cvetkovića u 55. minutu, kada je Srbija povela sa 3:1.

Do kraja je Austrija uspjela da drugim golom Adedženugure u 79. minutu smanji zaostatak, a završnicu je dodatno zanimljivijom učinio crveni karton koji je dobio Uroš Đorđević u četvrtom minutu nadoknade.

Do kraja su "orlići" ipak odoljeli i plasirali se u polufinale.