latinica  ћирилица
30/05/2024 |  08:06 ⇒ 10:32 | Autor: RTRS

Ristović Krstić: Saslušanje je bilo politička farsa (VIDEO)

Trenutno na tržištu niko ne posjeduje valjan sertifikat za mjerenje gledanosti, a novi pravilnik propisuje najnoviju tehnologiju uređaja za mjerenje gledanosti izjavila je direktor Instituta za metrologiju BiH Milica Ristović Krstić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Milica Ristović Krstić - Foto: RTRS
Milica Ristović KrstićFoto: RTRS

Komisija za borbu protiv korupcije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH obavila je prije nekoliko dana javno saslušanje predstavnika Instituta za metrologiju BiH po prijavama koje se odnose na uslove i tehničke okolnosti u postupku mjerenja gledanosti medija, te pitanje licenciranih kuća u drugim oblastima.

- Mislim da ni oni sami nisu imali osnov da me pozovu na takvo saslušanjae. Ovdje se radi o političkoj propagandi dvoje poslanika. Dva člana komisije su bila spremna da me izvrgnu ruglu, da dokažu nepostojeću korupciju, a sebi da prikupe političke poene - rekla je Ristović Krstić.

Ona je upitala pod čijim nalogom su ti poslanici organizovali cijeli taj skup i na osnovu čega su je pozvali?

- To je sve bila farsa koja se pretvorila u četiri i po sata razgovora i različitih predizbornih govora, a sve pod tobože krinkom zaštite medija. Svi neutralni ljudi koji su to posmatrali shvatili su šta je bio cilj - istakla je Ristović Krstić.